Мексиканські варіації: енчіладас з кіноа Час приготування: 20 хвилин | Кількість порцій: 4 |
Давайте спробуємо приготувати мексиканське блюдо: енчіладас з кіноа. Зануримося в кулінарний світ Мексики разом з нашим чудовим блогером Катею Артюховою і її вірною помічницею духовкоюPyramida F 82 Black.
1. Відваріть кіноа згідно з інструкцією на упаковці (зазвичай 1 до 2 (300 гр кіноа до 600 гр води) впродовж 15 хв). Злийте зайву воду та дайте крупі охолонути.
2. Наріжте кубиками помідор та авокадо, подрібніть чилі, промийте водою фасоль, натріть сири. Розігрійте духовку у стандартному режимі до 180 градусів.
3. У великій мисці змішайте фасоль, кукурудзу, кіноа, томат, чилі, авокадо, кінзу, кумін та соус. Поперчіть і посоліть на смак. Додайте половину натертих сирів. Вважайте на кількість перцю. Цього разу я додала половинку чилі + трішки чилі в соус і страва вийшла все рівно доволі гострою. Попереднього разу я використала цілий перець + сушену приправу і їсти без сліз мій енчіладос було складно :)
4. Змастіть маслом жаростійку форму, викладіть суміш. Посипте зверху рештою сиру та відправляйте в духовку на 15 хв.
А тепер, вже традиційно, трішки про мою кохану духову шафу Pyramida F 82. Здається, стандартний режим випробуваний вже “до неможу”, але він для мене лишається найбільш універсальним та зручним.
І хоч ти звик, що при користуванні духовкою, запах розвіюється по усьому помешканню – тут не цей варіант. За 15 хвилин за ароматом сиру доводиться підходити безпосередньо до Pyramida. :) Після приготування страви, у Pyramida F 82 автоматично вмикається вентилятор для охолодження. Для мене це дуже великий бонус, адже духову шафу не потрібно залишати відкритою і знову ж таки боротись з запахом.
Смачного!
Автор: кулінарний блогер Катя Артюхова
Джерело: tastyworld.com.ua
Готуємо з
cooking.pyramida.ua
|
Готує: Катерина Артюхова
|
• Кіноа – 300 -400 г
• Консервована червона фасоль – 200 г
• Консервована кукурудза – 200 г
• Помідори – 1-2 шт.
• Подрібнена кінза – 4 ч.л.
• Кумін – 1,2 ч.л.
• Моцарела – 200 г
• Чедер або інший сир – 200 г
• Перець чилі/приправа чилі – половинка/0,5 ч.л.
• Сіль-перець – на смак
• Авокадо – 1 шт за бажанням
Для соусу:
• Томати (можуть бути консервовані) – 3-4 шт
• Часник – 2 дольки
• Маленька цибулина – 1 шт
• Кмин – 1 ч.л.
• Сіль-перець – на смак
• Вода – 1/5 склянки
я додала ще трішки чилі та кінзи і усе перемололола в блендері