# Мексиканські варіації: енчіладас з кіноа

Час приготування: 20 хвилин | Кількість порцій: 4

Давайте спробуємо приготувати мексиканське блюдо: енчіладас з кіноа. Зануримося в кулінарний світ Мексики разом з нашим чудовим блогером Катею Артюховою і її вірною помічницею духовкоюPyramida F 82 Black.

1. Відваріть кіноа згідно з інструкцією на упаковці (зазвичай 1 до 2 (300 гр кіноа до 600 гр води) впродовж 15 хв).  Злийте зайву воду та дайте крупі охолонути.

Що таке енчиладос і як його готувати в духовці Pyramida

2. Наріжте кубиками помідор та авокадо, подрібніть чилі, промийте водою фасоль, натріть сири. Розігрійте духовку у стандартному режимі до 180 градусів.

У духовці Pyramida готує блогер Катя Артюхова

3. У великій мисці змішайте фасоль, кукурудзу, кіноа, томат, чилі, авокадо, кінзу, кумін та соус. Поперчіть і посоліть на смак. Додайте половину натертих сирів. Вважайте на кількість перцю. Цього разу я додала половинку чилі + трішки чилі в соус і страва вийшла все рівно доволі гострою. Попереднього разу я використала цілий перець + сушену приправу і їсти без сліз мій енчіладос було складно  :)

 Робимо соус за рецептом Pyramida

4. Змастіть маслом жаростійку форму, викладіть суміш. Посипте зверху рештою сиру та відправляйте в духовку на 15 хв.

А тепер, вже традиційно, трішки про мою кохану духову шафу Pyramida F 82. Здається, стандартний режим випробуваний вже “до неможу”, але він для мене лишається найбільш універсальним та зручним.

Використовуємо духовку Pyramida

І хоч ти звик, що при користуванні духовкою, запах розвіюється по усьому помешканню – тут не цей варіант. За 15 хвилин за ароматом сиру доводиться підходити безпосередньо до Pyramida. :) Після приготування страви, у  Pyramida F 82 автоматично вмикається вентилятор для охолодження. Для мене це дуже великий бонус, адже духову шафу не потрібно залишати відкритою і знову ж таки боротись з запахом.

Відгуки про духовку Pyramida
Смачного!



Автор: кулінарний блогер Катя Артюхова
Джерело: tastyworld.com.ua

Катерина Артюхова

Готує:

Катерина Артюхова
#
Інгредієнти

 Кіноа  300 -400 г

 Консервована червона фасоль 200 г

 Консервована кукурудза – 200 г

 Помідори  1-2 шт.

 Подрібнена кінза  4 ч.л.

 Кумін  1,2 ч.л.

 Моцарела  200 г

 Чедер або інший сир  200 г

 Перець чилі/приправа чилі  половинка/0,5 ч.л.

 Сіль-перець  на смак

 Авокадо  1 шт за бажанням


Для соусу:

• Томати (можуть бути консервовані)  3-4 шт

 Часник 2 дольки

 Маленька цибулина 1 шт

 Кмин 1 ч.л.

 Сіль-перець – на смак

 Вода 1/5 склянки

я додала ще трішки чилі та кінзи і усе перемололола в блендері