# Маульташен – німецькі пельмені

Час приготування: 1 година | Кількість порцій: 4-8

Готуємо маульташен – «маленьких ошуканців». Це такі німецькі пельмені. За однією з версій їх придумали в Швабському монастирі під час Великого посту. Ченці вважали, що м'ясо всередині тіста Бог не побачить. А значить не гріх. Боже, як зручно)

Етапи роботи: тісто, начинка, особливий вид ліплення (в порівнянні з традиційними пельменями), хороша плита.

Приготування на варильній поверхні Pyramida CFEA 643 В. По-перше, вона просто і зрозуміло регулюється. По-друге, у неї 5 різних режимів: від повільного (для розпалювання масла і шоколаду) до інтенсивного (для швидкого нагріву і підсмажування). По-третє, таймер! Я ж викину ікеєвску пискавку з холодильника! Я ставила потужність 9, тк мені треба, щоб вода закипіла швидко.


Приготування:

Тісто. Секретів немає: змішати всі інгредієнти і вимішувати, поки тісто не стане однорідним і еластичним. Не перестарайтеся, щоб не стало жорстким.

Тесто для пельменей МульташенНачинка. Коли шукала рецепт, траплялися варіанти м'ясо + ковбаса 50/50, не ризикнула.

Тут теж просто: все змішати. Тісто тонко розгортаємо. Ми будемо обрізати прямокутники шириною в 5-6 см.

Край одного боку змащуємо водою. Викладаємо начинку.

Маульташен. Пельмени обманщикиСпочатку загортаємо ту частину тіста, яка не була змазана, потім  мокрий край, притискаємо пальцем між пельмешками, щоб відокремити один від одного.

Розрізаємо. По краях пройтися виделкою.

Маленькие пельмешки

Варити близько 15 хвилин. Їх можна їсти з бульйоном або злегка обсмажені з цибулею і беконом.

Идеальный рецепт пельменейКак варить пельмени

Джерело: instagram.com/maslom_wgoru

Maslom Wgoru

Готує:

Maslom Wgoru
#
Інгредієнти

Тісто:

• Борошно – 3 ст

• Жовтки – 4 шт

• Вода – 80-100 мл

• Сіль


Для Начинки: 

• Фарш –  500 г 

• Шпинат – 200 гр

• Сухарі – 3ст.л. (білі панирувальні)

• Петрушка

• Сіль

• Перець