# Маульташен – німецькі пельмені

Час приготування: 1 година | Кількість порцій: 4-8

Готуємо маульташен – «маленьких ошуканців». Це такі німецькі пельмені. За однією з версій їх придумали в Швабському монастирі під час Великого посту. Ченці вважали, що м'ясо всередині тіста Бог не побачить. А значить не гріх. Боже, як зручно)

Етапи роботи: тісто, начинка, особливий вид ліплення (в порівнянні з традиційними пельменями), хороша плита.

Приготування на варильній поверхні Pyramida CFEA 643 В. По-перше, вона просто і зрозуміло регулюється. По-друге, у неї 5 різних режимів: від повільного (для розпалювання масла і шоколаду) до інтенсивного (для швидкого нагріву і підсмажування). По-третє, таймер! Я ж викину ікеєвску пискавку з холодильника! Я ставила потужність 9, тк мені треба, щоб вода закипіла швидко.


Приготування:

Тісто. Секретів немає: змішати всі інгредієнти і вимішувати, поки тісто не стане однорідним і еластичним. Не перестарайтеся, щоб не стало жорстким.

Тесто для пельменей МульташенНачинка. Коли шукала рецепт, траплялися варіанти м'ясо + ковбаса 50/50, не ризикнула.

Тут теж просто: все змішати. Тісто тонко розгортаємо. Ми будемо обрізати прямокутники шириною в 5-6 см.

Край одного боку змащуємо водою. Викладаємо начинку.

Маульташен. Пельмени обманщикиСпочатку загортаємо ту частину тіста, яка не була змазана, потім – мокрий край, притискаємо пальцем між пельмешками, щоб відокремити один від одного.

Розрізаємо. По краях пройтися виделкою.

Маленькие пельмешки

Варити близько 15 хвилин. Їх можна їсти з бульйоном або злегка обсмажені з цибулею і беконом.

Идеальный рецепт пельменейКак варить пельмени

Джерело: instagram.com/maslom_wgoru

Maslom Wgoru

Готує:

Maslom Wgoru
#
Інгредієнти

Тісто:

• Борошно – 3 ст

• Жовтки – 4 шт

• Вода – 80-100 мл

• Сіль


Для Начинки: 

• Фарш –  500 г 

• Шпинат – 200 гр

• Сухарі – 3ст.л. (білі панирувальні)

• Петрушка

• Сіль

• Перець