Маульташен – німецькі пельмені Час приготування: 1 година | Кількість порцій: 4-8 |
Готуємо маульташен – «маленьких ошуканців». Це такі німецькі пельмені. За однією з версій їх придумали в Швабському монастирі під час Великого посту. Ченці вважали, що м'ясо всередині тіста Бог не побачить. А значить не гріх. Боже, як зручно)
Етапи роботи: тісто, начинка, особливий вид ліплення (в порівнянні з традиційними пельменями), хороша плита.
Приготування на варильній поверхні Pyramida CFEA 643 В. По-перше, вона просто і зрозуміло регулюється. По-друге, у неї 5 різних режимів: від повільного (для розпалювання масла і шоколаду) до інтенсивного (для швидкого нагріву і підсмажування). По-третє, таймер! Я ж викину ікеєвску пискавку з холодильника! Я ставила потужність 9, тк мені треба, щоб вода закипіла швидко.
Приготування:
Тісто. Секретів немає: змішати всі інгредієнти і вимішувати, поки тісто не стане однорідним і еластичним. Не перестарайтеся, щоб не стало жорстким.
Начинка. Коли шукала рецепт, траплялися варіанти м'ясо + ковбаса 50/50, не ризикнула.
Тут теж просто: все змішати. Тісто тонко розгортаємо. Ми будемо обрізати прямокутники шириною в 5-6 см.
Край одного боку змащуємо водою. Викладаємо начинку.
Спочатку загортаємо ту частину тіста, яка не була змазана, потім – мокрий край, притискаємо пальцем між пельмешками, щоб відокремити один від одного.
Розрізаємо. По краях пройтися виделкою.
Варити близько 15 хвилин. Їх можна їсти з бульйоном або злегка обсмажені з цибулею і беконом.
Джерело: instagram.com/maslom_wgoru
Готуємо з
cooking.pyramida.ua
|
Готує: Maslom Wgoru
|
Тісто:
• Борошно – 3 ст
• Жовтки – 4 шт
• Вода – 80-100 мл
• Сіль
Для Начинки:
• Фарш – 500 г
• Шпинат – 200 гр
• Сухарі – 3ст.л. (білі панирувальні)
• Петрушка
• Сіль
• Перець