# Тарт малиновий від Калини

Час приготування: 45 хвилин | Кількість порцій: 4

Час десерту, хлопчики і дівчатка! Це означає, що запечену форель і ходжентській плов ми вже з'їли, прийшов час заїсти всю цю справу солодким;) І, звичайно, це буде щось печене, тому що у нас в руках компактна духовка Pyramida F 45.

Почнемо з тіста. При першому наближенні ми маємо справу з пісочним тістом, та не зовсім. Точніше буде назвати його рубаним. Тому що додамо в нього рубані горіхи. Я взяв волоські, для економії. Ви можете взяти мигдаль, як часто роблять французи, або фундук. Пропорції горіхів і борошна більш менш зрозумілі — на 1 частину горіхів 3 частини борошна. Горіхи, я вважаю, краще злегка обсмажити, щоб посилити їх аромат і текстуру. Після цього їх можна порубати в крихту ножем або перебити в блендері, якщо є.

 Сергій Калінін готує на техніці Pyramida

Так, до речі, масло має бути до цього моменту замерзлим і його необхідно нарізати невеликим кубиком. Після цього починаємо "збирати" саме тісто: викладіть на дошку муку, сир, цукрову пудру, горіхи, дрібку солі і масло і швидко порубайте в крихту. Потім додайте яйце і швидко все замісіть. Наше завдання — не дати маслу розтанути. Зробити це воно має вже під час випікання. Інакше тісто стане "забитим", жорстким. Звернувши тісто в кулю, загорніть його в плівку і відправте в холодильник на годинку.

2. Припустимо, тісто було в холодильнику годинку. Це означає що можна з ним працювати. Розділимо його на дві частини. Можливо, тісту виявиться більше ніж потрібно для вашої форми. Головне — розкачати або розім'яти його в пласт і вистелити форму. Товщина шару — не більше 5 мм, інакше не пропечеться. Тим більше, в тісті сир, який дає пристойну вологість. Отже, формуємо корж, основну увагу приділяємо потовщенню по кутах. У них завжди основна проблема з пропіканням. Тому особливо ретельно стежимо за товщиною в цих місцях.

 Готуємо в духовці Pyramida3. Не завжди про це говорять, але спочатку корж треба пропекти. Це робиться не тільки для більш щільної текстури, щоб начинка не просочила тісто, але і для смаку. Корж карамелізуєтся, надаючи всьому пирогу більш вираженого смаку. Застеливши тістом форму, треба трохи проткнути тісто виделкою. Але обережно, бо я переборщив і потім начинка стала витікати через ці отвори. Цього треба уникати. Хвилин 10 в нашій красивій Pyramida F 45 тісту буде досить щоб придбай необхідну жорсткість і щільність щоб тримати досить рідку начинку. Після цього, до речі, я обрізав краї у форми — так пиріг буде випікатися рівномірніше.

4. Вона робиться досить просто. Змішуєте молоко, вершки, трохи збиті яйце і жовток, який залишився від форелі, цукор (звичайний і ванільний), крохмаль. Заливаєте в трохи охолонувші коржі, заповнюєте начинку ягодами — чим більше, тим краще — випікаєте. Температура 170 градусів, щоб не сильно швидко запікалися борти. Духовку не відкривати, інакше начинка не вийде повітряною. Бо саме такою вона повинна вийти коли загусне, в тому числі і завдяки крохмалю. Картопляний не рекомендую — він менш міцний, брати його доводиться більше, смак від цього не поліпшується. Випікати приблизно 45 хвилин. Але, дивитися потрібно по начинці — вона має стати щільною.

 Готуємо начинку для тарта

5. І ще технічна хитрість: дати охолонути пирогу в духовці хвилин 15, трохи відкривши дверцята. Таким чином, начинка не просяде від різких перепадів температур. Розумію, що запах буде дратувати присутніх і через дві хвилини вони будуть переконувати вас що вже пройшло п'ятнадцять, але не ведіться :) Тут треба потерпіти.

 Відгук про техніку Pyramida від кулінарного експерта Сергія Калініна

6. В результаті у нас вийде милий, ароматний, барвистий ягідний тарт. Саме такий приємно подати компанії добрих друзів. І стає це можливим, якщо у вас поруч є надійна техніка, така як компактна духовка Pyramida F45. Ми змогли дякуючи їй приготувати три чудових страви. І це як раз той випадок коли розмір не має значення: менше — це не означає гірше! Пробуйте і ви!

Автор: кулінарний експерт Сергій Калінін
Джерело: icookonline.net/tart-malinovyj-ot-kaliny

Сергій Калінін

Готує:

Сергій Калінін
#
Інгредієнти

 Сир 9% - 100 г

 Борошно (просіяне) - 1 ск

 Масло вершкове - 100 г

 Яйце - 1 шт

 Горіхи волоські - 1/3 ст.

 Пудра цукрова - 1 ст.л.

 Сіль


Для начинки:

 Малина - 1 ск

 Молоко - 1/2 ск

 Вершки жирні - 1/2 стакана

 Яйце - 1 шт

 Жовток - 1 шт

 Цукор - 3 ст.л.

 Цукор ванільний - 1 ч.л.

 Крохмаль кукурудзяний - 1 ч.л.