# Львівський сирник у новій авторській інтерпретації

Час приготування: 30 хвилин | Кількість порцій: 3

Готовий сирник – дуже соковитий та ароматний, він переносить у часі мінімум на сторіччя назад десь в район міста левів.

1. Сир протираємо через сито або за допомогою блендера доводимо до однорідного стану. Додаємо жовтки, родзинки, журавлину, терту цедру, ванільний цукор, сіль та все добре вимішуємо.

2. Білки збиваємо міксером до пишної піни, поступово додаємо цукрову пудру та отримуємо чудову меренгу, яка так нагадує білковий крем у трубочках з дитинства :) Обережно лопаткою вводимо меренгу у сиркову масу.

3. Викладаємо масу у змащену олією форму, так щоб був запас до краю форми 1,5-2 пальця, оскільки маса буде добре підніматись. Випікаємо сирник у духовці Pyramida F 83 ER ivory Rustico при температурі 170 градусів приблизно 50-60 хвилин (через 25-30 хвилин контролюємо: якщо верх вже добре запікся – накриваємо обов’язково фольгою). Готовий сирник стає досить щільним, його можна перевірити шпажкою, вона має залишиться майже сухою.

4. Далі сирник охолоджуємо до кімнатної температури та покриваємо шоколадною глазур’ю, зробленою із чоколяди, води та солі, розтоплених на водяній бані. Все притрушуємо підсмаженими горішками та відправляємо до холодильника охолоджуватись на 4-6 годин.

Смачненького всім та гарного настрою ;)


Автор: фіналист проекту "МайстерШеф-3" Данила Панов
Джерело: danila-chef.livejournal.com

#
Інгредієнти

 Домашній не мокрий та не сухий сир – 500 г

 Жовтки – 2 шт

 Білки – 2 шт

 Соковиті родзинки – 100 г

 В’ялена журавлина –- 50 г

 Цедра лимона – 1 шт

 Ванільний цукор –1 пачка

 Цукрова пудра – 150 г

 Сіль – 1 щіпка

 Олія для змащення форми 


Для глазурі:

 Чорна чоколяда – 1 плитка

 Вода – 50 мл

 Сіль – 1 щіпка

 Горіхи – на додачу