# Локшина по-азіатськи

Час приготування: 15 хвилин | Кількість порцій: 4-6

Колись у Непалі я спробувала страву під назвою Чов-Мін. Я сиділа у маленькій забігайлівці у Покхарі і спостерігала як місцевий непалець обсмажував на величезній пательні овочі, додаючи до них спеції, а згодом і локшину. Було смачно і дуже гостро. Вже вдома у Львові я натрапляла на різні види подібного приготування локшини у наших закладах, проте ця страва готувалась без такої великої кількості спецій і виходила більш пристосованою до наших ніжних смаків :)

Локшина по-азіатськи

Одного разу я спробувала відтворити цей рецепт вдома і він став для мене рятівним в ситуаціях, коли їсти дуже хочеться, а часу щось робити ну зовсім нема. Ця локшина готується дуже швидко і, по суті, з тих продуктів, які часто є у наших холодильниках.

1. Помийте та підготуйте усі овочі: очистіть моркву та кабачок, з перцю видаліть серцевину. Моркву натріть на великій терці, кабачок та перець наріжте кубиками, пекінську капусту – полосками.

Локшина по-азіатськи

2. Приготуйте локшину відповідно до рецепту на упаковці. Переважно рисова або яєчна локшина відварюється до 5 хв, опісля з неї необхідно злити воду.

Локшина по-азіатськи

3. Розігрійте на максимальному нагріві олію в пательні. Додайте овочі та готуйте їх протягом 3-5хв., перемішуючи швидкими рухами.

4. Додайте до овочів кунжут (кількість – на Ваш смак) та перемішайте.

5. Додайте до пательні локшину, полийте усе соєвим соусом, та перемішуйте страву з 30-50 секунд, доки соус трішки випаровуватиметься.

Локшина по-азіатськи

6. Опісля – зніміть пательню з варильної поверхні та розділіть страву порційно по мисочках.

Смачного!

Локшина по-азіатськи

Раніше я зажди використовувала для цього рецепту звичайну пательню, а от тепер наважилась придбати пательню-WOK. Це ще той челендж, адже для індукційної поверхні Pyramida IH 6410 U (та й для індукції загалом) такий вид пательні не є дуже поширеним.

Я вагалась між вітчизняним чавунним Біол та WOK Russell Hobbs Carbon Steel. Обрала останній, який пережив аж два приготування, після чого поверхня почала добряче облазити. Словом, не рекомендую.

Загалом, особливість WOK полягає у тонких стінках, завдяки яким пательня прогрівається рівномірно і дуже швидко. Це дає можливість обсмажити овочі до утворення скоринки і водночас не втратити їхні поживні елементи.

Локшина по-азіатськи на індукційній варильній поверхні Pyramida IH 6410 U

На Pyramida IH 6410 U я використовувала 9 ступінь нагріву більш потужної зони. Пательня диміла вже за якихось 20 секунд :)

Зізнаюсь, фотографувати і готувати водночас страву, яка вимагає швидкості – досить непросто, але все вийшло гарно :)

 

Автор: кулінарний блогер Катерина Артюхова

Джерело: tastyworld.com.ua

Катерина Артюхова

Готує:

Катерина Артюхова
#
Інгредієнти

• пекінська капуста – 300 г

• морква – 1 шт

• кабачок – 1 шт

• солодкий червоний перечь – 1 шт

• рисова або яєчна локшина – 200 г

• соєвий соус – 1/3 скл.

• оливкова олія –  1 ст.л.

• кунжут