# Лимонні квадратики

Час приготування: 45 хвилин | Кількість порцій: 10

Для тих, хто любить десерти з яскраво вираженою кислинкою, пропонуємо приготувати лимонні квадратики. Знизу ароматне печиво – шортбред, а зверху кисло-солодкий лимонний курд. Все за рецептом від чудової Юлії Кубрак. 

1. Виделкою розминаємо масло з пудрою і сіллю, після додаємо борошно і перетираємо до утворення крихти. 

2. Висипаємо суміш у форму (у мене 28х17, а можна і в круглу) і рівномірно розподіляємо по дну придавлюючи пальчиками.

 Готуємо лимонні квадратики разом з духовкою Pyramida3. Ставимо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку Pyramida на 15 хвилин (в цей раз я включила стандартний режим нагріву, хотіла порівняти з режимом конвекція, який я зазвичай використовую випікаючи печиво. Шортбрет пропікся ідеально, але знадобилося трохи більше часу для зарум'янювання).

Що примітно, моя духовка запікає і прогріває всередині, але не нагріває повітря на кухні.

4. Виймаємо основу з духовки і даємо охолонути.

5. Приступаємо до лимонної начинки: збиваємо яйця з цукром, додаємо цедру і сік, всипаємо борошно.

Техніку Pyramida тестують кращі блогери України6. Виливаємо курд на шортбред і знову ставимо в духовку хвилин на 15 (на моїй варильній поверхні Pyramida є режим блокування сенсорних кнопок, включивши його, я можу ставити на неї форму і не побоюватися, що плита включиться сама).

7. Якщо верхній шар не колишеться – значить пропікся. Виймаємо і даємо охолонути у формі близько години. Якщо ви так любите – зверху можна присипати цукровою пудрою. Так само можна експериментувати з пропорціями верхнього і нижнього шарів. Якщо хочете менш кислий десерт, то сміливо збільшете кількість інгредієнтів для шортбреду на третину або навіть удвічі.

 Як готувати лимонні квадратики - поради від PyramidaПісля охолодження нарізаємо, наливаємо чай зі свіжою м'ятою і насолоджуємося бадьорою кислинкою в поєднанні з ароматним хрустким печивом.

 Відгуки про техніку Pyramida від Юлії Кубрак

Живіть із задоволенням! ^_^


Автор: кулінарний блогер Юлія Кубрак, автор проекту
Люди.Щастя.Пироги.
Джерело:  facebook.com/lsp.bakery

Юлія Кубрак

Готує:

Юлія Кубрак
#
Інгредієнти

Для шортбреду:

 вершкове масло (кімнатної температури) - 115 г

 цукрова пудра - 30 г

 борошно - 130 г

 сіль - щіпка
 

Для курдів:

 цукор - 200 г

 яйця - 2 шт.

 цедра лимона - 1 ст.л. (5 г)

 лимонний сік - 80 мл

 борошно - 25 г