# Латте

Час приготування: 10-15 хв. | Кількість порцій: 2

Чи можна приготувати латте вдома без кавомашини? Так, якщо знати секрети професійного барісти! У своєму майстер-класі Алім Кутнезіров розповість, як приготувати латте будинку. Його поради допоможуть вам зробити смачний напій, нітрохи не гірше, ніж у цій кав'ярні і в це йому допоможе сенсорна поверхня Pyramida CFEA 641 B .

Перш ніж почати готувати напій, запам'ятайте просте правило: капучіно - це кава з молоком, а латте - молоко з кавою. Це незначна відмінність дозволяє створювати напої з абсолютно різним смаком.

Найкраще готувати латте в високому айриш-келиху і подавати з високою ложечкою. Якщо у вас такого келиха немає, підійде скляна чашка або прозорий стакан.

 

Приготування:

1. Для початку потрібно заварити каву. Зробіть це будь-яким зручним для вас способом - в кавоварці, кавомашині або просто залийте окропом в гуртку.

2. Важливо! Кава повинна бути досить міцною. Найсмачніший латте готується з кавової суміші, яка містить не менше 10-20% робусти. Це кавове дерево, з якого збирають зерна.

3. Молоко наливаємо в окрему ємкість. Трохи підігріваємо, головне, не довести його до кипіння. На професійних кухнях використовується френч-прес. Якщо такого будинку не виявилося, можете взяти міксер або віночок для збивання.

4. Підігріте молоко збити з допомогою кухонного машини. Збиваємо ретельно, не менше 3-5 хвилин. Потрібно дочекатися утворення повітряної піни, яка повинна бути набагато пишніше, ніж піна для капучіно.

5. Звернути увагу, що молочна піна повинна володіти глянсовою текстурою, що не пухирчастої.

6. Важливо! Якщо під рукою немає ні міксера, ні блендера, можна використовувати термос або каву-прес. Налийте в нього молоко, закрийте кришкою і порухайте поршнем по поверхні молока вгору-вниз. Піна також повинна вийти досить густою і насиченою.

7. Переливаємо молоко в високий прозорий айриш-келих або чашку. Зверху обережно викладаємо піну, якщо вона залишилася при збиванні.

8. Один з найважливіших моментів: акуратно, тонкою цівкою влити в молоко звареної кави. Слідкуйте, щоб цівка обов'язково була дуже тонкою: тільки тоді ви зможете спробувати справжній латте.

Шари кави, молока і піни не повинні змішуватися між собою. Якщо ви правильно збили молоко і акуратно влили каву, то у вас вийде чіткий тришаровий коктейль. Кава повинна виявитися в проміжку між молоком і молочною піною. Чітке виділення всіх трьох шарів - головна ознака того, що у вас вийшов справжній кави латте.

Якщо ж ви просто вливаєте кави в молоко для латте і отримуєте незвичайний градієнт, не поспішайте радіти: це означає, що ви перегріли молоко.

Смачного!

електрична варильна панель Pyramida

Як і всі українці, ми любимо приймати гостей і готувати для них смачні частування. Приємно, що нашу любов розділяє і проект каналу СТБ «Все буде добре».

Тисячі українських сімей, а також гості програми, вже гідно оцінили можливості сучасної техніки для кухні. Адже з вбудовуваною технікою Pyramida часу на спілкування стає більше, а смачне частування з'являється на столі швидше.

Все буде добре

Готує:

Все буде добре
#
Інгредієнти

• кава – 50 мл

• молоко – 150 мл

• вода – 100 мл

• цукор за смаком