# Куліш

Час приготування: 1 година | Кількість порцій: 5

Дух волі та свободи ми отримали від предків багато років тому, хоча календар підказує, що нашій незалежній Україні лише 33 роки (2024 рік), а досвід - незалежність не здобувається легко.
Саме тому проект #РецептиУкраїни почався 24 серпня 2023 року в День Незалежності України зі страви Запорізької області, а саме - Козацького кулішу.
Кажуть, що наші пращури козаки варили куліш під час власних військових походів, адже вона була ситною та мала прості інгредієнти.
Після ліквідації Запорізького козацтва козаки розселилися на широкій території, рецепт передавався з покоління до покоління та зазнавав змін, саме тому існує дуже багато варіантів приготування кулішу.
Серед них є: рибний куліш, куліш з грибами, вегетаріанський, але сьогодні ми підготували рецепт саме козацького кулішу, тож гортайте швидше фото-карусель та дізнавайтеся про страву наших давніх родичів.
Будемо раді, якщо ви теж спробуєте приготувати куліш за цим рецептом. Смачного!

Крок 1: Пшоно промиваємо у холодній воді

Крок 2: Картоплю чистимо і нарізаємо кубикам

Крок 3: Сало нарізаємо скибочками, а цибулю дрібно

Крок 4: На сковорідці смажимо сало, трішки витоплюючи жир

Крок 5: Додаємо цибулю і смажимо до золотистої скоринки та перекладаємо у товсту каструлю

Крок 6: Кладемо картоплю та пшоно, все заливаємо водою і додаємо трішки солі за смаком. Варимо 30 хвилин

Готовий Куліш посипаємо зеленню.

Смачного!

 

Пізнавайте різні куточки України через рецепти регіонів. Готуйте і діліться в соц мережах та відмічайте нас

Instagram.com/pyramida.ua

Facebook.com/pyramida.ua

Tasty Stories

Готує:

Tasty Stories
#
Інгредієнти

• Пшоно – 200 г
• Вода – 800 мл
• Сало – 200 г
• Цибуля – 2 шт.
• Картопля – 2 шт.
• Петрушка – 3 гілочки
• Сіль – 1 ст. л.