# Крем-суп з зеленого горошку та м'яти

Час приготування: 25 хвилин | Кількість порцій: 4-6

Давно у блозі не було оновлень, адже у моєму житті останнім часом сталось багато змін. Нова робота забирає багато часу, тож навіть готувати просто для себе виходить дуже рідко. Останнім часом харчуюсь я переважно у різних закладах, тож мене не покидає ідея робити короткі їх огляди. Проте, буває, з’являється велике бажання знайти з пів години часу і щось та й приготувати. І тоді помічними стають швидкі рецепти, які зігрівають і насичуюють. І однією з таких страв для мене є крем-суп з зеленого горошку та м’яти.

Усе готується просто, швидко та без особливих вимог. 

1. Промийте цибулю, картоплю та м’яту. Цибулю та картоплю очистіть. Цибулю дрібно поріжте.

2. Картоплю поріжте на невеликі щматочки.

 рецепт горохового крем-супу

3. Листочки м’яти відокремте від стебла і також розріжте на дрібніші частини.

4. Розігрійте олію в каструлі. Викладіть цибулю та підсмажте до золотистого кольору.

5. Влийте 500-600 мл води, довдеіть її до кипіння та посоліть.

рецепт горохового крем-супу

6. Додайте картоплю та відварюйте її протягом 15 хв. до готовності.

 рецепт горохового крем-супу

7. В киплячий суп додайте заморожений горошок та м’яту. Доведіть до кипіння і готуйте ще протягом 2 хв.

8. Подрібніть суп за допомогою блендера до однорідногго пюре. Влийте до нього вершки та перемішайте. 1-2 ст.л. вершків можете залишити для прикрашання.

 рецепт горохового крем-супу

Смачного!

 рецепт горохового крем-супу

А тепер продовжу ділитись враженнями про індукційну варочну поверхню Pyramida IH 6410 U. Цією поверхнею ми активно користуємось з лютого і наразі вона працює стабільно та надійно. На ній почали з’являтись перші сліди використання (мікро-подряпини на склі) і це трохи засмучує. Але це абсолютно незворотній процес для будь-якої поверхні, тому це потрібно просто прийняти:)

Кілька разів ми протестували функцію таймера, яка дозволяє встановити період приготування страви і автоматично вимкнути поверхню у визначений час або ж просто подати звуковий сигнал. Щоб увімкнути таймер для конкретної зони нагріву, необхідно активувати потрібну зону, після чого одночасно доторкнутись та утримувати сенсори “+” та “-“.

индукционная варочная поверхность Pyramida IH 6410 U

Біля активованої зони нагріву почне миготіти індикатор у вигляді крапки. Після активації необхідно налаштувати час для таймера – за допомогою сенсорів “+” та “-“.  До речі, якщо налаштовувати таймер, починаючи з індикатора “+”, то запропонований часовий період становитиме від 1 до 99 хв. , а якщо з “-“, то з 30 до 1хв.

Якщо ж хочеться таймер не вмикати, а просто налаштувати подачу звукового сигналу у потрібний момент – процедури усі ті самі, окрім першого кроку – вибору зони нагріву. В цьому випадку цього робити не потрібно. Все досить просто.

До нових записів!

 

Автор: кулінарний блогер Катерина Артюхова

Джерело: tastyworld.com.ua

Катерина Артюхова

Готує:

Катерина Артюхова
#
Інгредієнти

• заморожений зелений горошек – 500 г 

• вода – 500-600 мл

• вершки – 200 г (10-20%)

• картопля – 200 г

• цибуля – 100 г

• свіжа м'ята – 2-3 гілочки

• олія – 1 ст.л.

• сіль та перець на смак