Крем-карамельні кошики Час приготування: 30 хвилин | Кількість порцій: 6 |
Все, що готує Анастасія з SweetLab – це неймовірно смачно і завжди дуже красиво. І в цей раз без винятків. Час облизуватися і швидше вибирати час, щоб приготувати новий смачний десерт:
"Крем-карамель, запечена в горщиках – саме так перекладається з французької назва десерту, який я сьогодні приготувала. Вершковий заварний крем готується з простих інгредієнтів і досить швидко, однак, я б порадила його залишити на ніч в холодильнику або хоча б на пару годин, щоб консистенція стала щільнішою. І так:
Перше, що необхідно, це змішати молоко (1 склянка) з вершками (1 склянка) і розігріти їх, не доводячи до кипіння, додайте половину цукру (75 г).
Паралельно приготуйте карамель, (75 г) цукру розтопіть в сотейнику на максимальному вогні, попередньо додавши трохи води, щоб весь цукор розтанув. Коли маса почне стрімко жовтіти (світло-бурштиновий колір), знімайте з вогню і поступово, невеликими порціями додавайте молоко з вершками. Будьте готові до хімічної реакції, карамель буде сильно шипіти і підніматися.
Тим часом, збийте яйця (2 шт) і жовтки (2 шт) і додайте їх в карамельно-молочну масу.
Підійшов час включати піч, я готую в Pyramida F 82 кольору Ivory. Включаємо режим "верх-низ" і ставимо температуру 180 градусів. До речі, зазвичай для розігріву цієї малятки потрібно не більше 10 хвилин, щоб почути характерний звук, що сповіщає мене, що можна ставити блюдо, я використовую таймер.
Крім розігріву печі, я скип'ятила воду в чайнику, так як наші горщики-кошики будемо випікати на водяній бані. Хочеться відзначити, що у красивої духової шафи Pyramida F 82 деко універсальної глибини, в ньому дуже зручно випікати будь-які страви на водяній бані, я часто використовую його для приготування чізкейку або найніжніших кремових мас, таких, як наші карамельні кошики. Помістіть деко на нижній рівень, до речі, вони у мене хромовані, що підвищує зносостійкість металу. Нещодавно їх, чистила, здивувалася, на скільки вони легко виймаються. Думаю, що про очистку духової шафи потрібно написати окремий пост.
У традиційному варіанті, це блюдо готується в горщиках, але у мене знайшлися в будинку кошики і вирішила трохи зімпровізувати.
Наповнюємо їх крем-карамельної масою і відправляємо на водяну баню. Для цього, я наповнила деко на половину кип'яченою водою. Тривалість приготування 30 хвилин. За 10 хвилин до приготування, ввімкніть режим "гриль", виведіть температуру до максимуму, щоб домогтися характерної поверхні десерту, я б сказала трохи "підсмаженої". Не перестарайтеся, крем повинен залишатися кремом, з тремтячою серединкою.
Наш десерт готовий. В ідеалі залиште його в холодильнику на ніч або хоча б на пару годин, якщо вже сильно кортить). Смачного!"
Друзі, це дуже смачно – ми перевірили;) І це ну зовсім не складно – спробуйте приготувати.
Автор: Sweet Lab (Лабораторія солодощів) – домашня пекарня капкейків і не тільки.
Джерело: sweet-laboratory.blogspot.com
Готуємо з
cooking.pyramida.ua
|
Готує: Настя Попандопулос
|
• Молоко - 1 ст.
• Вершки (33% і більше) - 1 ск
• Цукор - 150 г
• Яйце - 2 шт
• Жовток - 2 шт