# Клафуті з вишнею

Час приготування: 45 хвилин | Кількість порцій: 10

 Готуємо клафуті з вишнею в духовці Pyramida

Пиріг з вишнями – це смачно. А клафути з вишнями – смачно подвійно. Втричі, якщо його готує справжня львівська майстриня Катя Артюхова. Вона внесла нові нотки в рецепт класичного клафути і розповіла нам рецепт. Давайте ж спробуємо приготувати його! ;)

1. Промийте вишні та очистіть їх від кісточок ( я використовувала готову свіжоморожену без кісточок). Злийте сік з ягід.

2. Покладіть в чашу блендера молоко, цукор, яйця, ванільний цукор, сіль, борошно і збийте на великій швидкості протягом 1 хв. Тісто буде дуже рідким. Консистенція виходить аналогічною, як у налисників.

 Готуємо в духовці Pyramida

3. Змастіть форму вершковим маслом. Налийте у неї слой тіста завтовшки 0,5 см. Поставте форму на плитку на середній вогонь та потримайте її на ньому протягом 3-4 хв., доки тісто не "схопиться". Тісто має нагадувати налисник, який пора перегортати :) (тільки ж не перестарайтесь, воно не має темнішати). І так, посуд я ставила на металеву підставку, аби не псувати білий колір форми.

4. Викладіть у форму вишні, посипте їх цукром та залийте залишками тіста.

5. Випікайте Клафуті у розігрітій до 175 градусів духовці на середньому рівні протягом години. Страва має підійнятись та підрум'янитись. Остигаючи, десерт трохи "впаде" – це нормально.

 Готуємо в духовці Pyramida

6. Перед подачею Клафуті можна посипати цукровою пудрою.

На смак цей десерт нагадує чи то густий заварний крем, чи то манну запіканку. У деяких відгуках я читала, що люди скаржились на відчутний запах молока. Молоко тут дійсно виступає сильним інгредієнтом, але його смак тут присутній, як і в будь-якому заварному кремі.

 Клафуті з вишнею від Каті Артюховій

Словом, як завжди, просто та досить швидко. Якщо Вам потрібно оперативно придумати хороший десерт і якщо Ви любите смак заварного крему, то це воно!

Ну і звісно, куди ж я без своєї улюбленої духової шафи Pyramida
F 84 EIX-P LUXE.

 Відгуки про духовки Pyramida

Готувала, як завжди, на стандартному режимі. Духовка далі мене дуже тішить: нагрівається швиденько, працює чітко, електрики їсть небагато.

 Відгуки користувачів про духовки PyramidaНу і колір, колір! Ніяк не можу почати ставитись до її внутрішнього оздоблення, як до чогось буденного. Чомусь, завжди відкриваю її і на кілька хвилин “зависаю” погдядом на антипригарних внутрішніх стінках з блактиним відтінком Du Pont.

Мабуть, уроки малювання дали своє, я більше фокусуюсь і вловлюю приємні мені кольорі і, як не смішно, але цей таки дуже мені до вподоби.

Ще одна позитивна річ – у духовці присутня функція тангенціального охолодження.

Тобто, коли Ви приготували страви, Вам не потрібно відкривати дверцята духової шафи та наповнювати Вашу кухню зайвими запахами та парою.

Достатньо скрутити ручку температури до 0, та аналогічно перемкнути режим на “0”, після чого в духовій шафі ще певний час працюватиме вентилятор, який і забезпечуватиме її охолодження.

Смачного!

Автор: кулінарний блогер Катерина Артюхова
Джерело: tastyworld.com.ua

Катерина Артюхова

Готує:

Катерина Артюхова
#
Інгредієнти

 вишні без кісточок (свіжої або мороженої) - 400 г 

 молоко - 1 + 1/4 склянки 

 цукор - 1/3 склянки 

 яйця - 3 шт.

 ванільний цукор - 1 ч.л. 

 щипотка солі

 борошно - 0,5 склянки 

 вершкове масло для змащення форми

 жароміцна форма діаметром 25 см