# Кіш зі шпинатом та сиром

Час приготування: 40 хвилин | Кількість порцій: 6-8

 Кіш з сиром в духовці Pyramida

На третині кухонь України вже встановлено техніку Pyramida. Нам цікаво, що готують українці в наших духовках. Хтось сушить сухарі, хтось упевнено запікає курку, а хтось експериментує з високою кухнею. Ми попросили кращих блогерів поділитися своїм досвідом використання техніки Pyramida і підказати кілька смачних і корисних рецептів.

Сьогодні нове блюдо представляє кулінар зі Львова Катерина Артюхова. Добірку шедеврів від Каті поповнив кіш зі шпинатом та сиром. За словами нашої давньої знайомої, головне завдання, яке стоїть перед нею в процесі приготування, – щоб вийшло просто і смачно. І представлене блюдо саме з цієї серії. Легкий відкритий пиріг не вимагає особливих навичок і складних маніпуляцій. Головне – дотримуватися рецепту і правильно повторити етапи, які кулінар докладно описала і показала на фото.

Цього разу Каті асистувала духова шафа F 84 EIX-P LUXE – її роботою дівчина залишилася повністю задоволена. «Кіш пропікся якісно і рівномірно і зник з кухні протягом години. А це точно про щось говорить», – поділилася блогер.

Кулінара порадувала можливість встановлювати час приготування за допомогою сенсора, а також поворотні в фасад 8-режимної духовки ручки. Така комбінація робить модель ідеальним рішенням для сімей, де є маленькі діти. Про пиріг ви точно не забудете, а непосиди не зможуть збити налаштування. Відзначила Катя і телескопічні направляючі. Вони дозволяють дістати блюдо легко, швидко і безпечно.

 Випічка в духовці Pyramida f 84 eix p luxe

"Сьогодні готуємо зі шпинатом. Не можу нічого вдіяти – люблю цей інгредієнт. До того ж, вже дуже давно я хотіла приготувати кіш. І знаєте, вийшло просто і смачно. Зрештою, той результат, який я і намагаюсь зазвичай досягнути.

1. У окремій мисочці замісіть тісто: змішайте борошно з висівками,содою та сіллю. Додайте окроп та олію, гарно перемішайте та дайте масі трошки охолонути.

2. За цей час починайте мити шпинат. Його багато, а листочки варто вимивати ретельно, щоб у готовій страві Вам не трапився пісок.

 Готуємо в духовці Піраміда

3. Покладіть тісто у форму (діаметр моєї - 29см) та розрівняйте його руками. Тісто не має бути дуже тонким, але й не має бути грубим, особливо на краєчках. Зайве тісто приберіть за допомогою склаки. Поставте форму з тістом у холодильник.

4. Великі листки шпинату наріжте на полоски.

5. Нагрійте у пательні оливкову олію (можете замінити вершковим маслом або іншою олією). Наріжте часник, обсмажте в олії. Коли часник віддасть свій аромат та почне темнішати, приберіть його з пательні.

6. Додайте шпинат та протушкуйте його, доки він не зменшиться в об'ємі.

7. В окремій мисочці розімніть творог, додайте вершки, шпинат, сіль, перець, щипотку меленого мускатного горіху, свіжий або сушений базилік та добре перемішайте.

8. Дістаньте форму з тістом із холодильника та викладіть у неї масу. Залишкаи тіста, які ми обрізали скалкою, можна розкатати та прикрасити ними верх кіша.

9. Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте кіш у стандартному режимі протягом 30-40 хв.

Відгук Катерини Артюховій про духовку Pyramida

А тепер трішки про мою нову духовку. Цього разу я обрала духову шафу F 84 EIX-P LUXE та варильну поверхню, про яку розповім дещо пізніше.

Обрати було непросто – функціонал доволі схожий, дизайн у всіх красивий. Хочеться стільки усього забрати)) Спершу я, як типова дівчинка, спокушалась на шафу F 84 EIX-P RED LUXE красивовго червоного кольору. Дивилась і на ретро Pyramida Rustico. Однак зупинилась на F 84 EIX-P LUXE.

Функціонально Pyramida F 84 EIX-P LUXE не так вже й кардинально відрізняється від своїх побратимів у лінійці. Класичні 8 режимів, які включають традиційний нагрів, конвекцію, гриль, розмороження, верхній нагрів, гриль з конвекцією, делікатне приготування та вертель.

У механічне управління додані сенсорні елементи, а саме: годинник, таймер, увімкнення та вимкнення духовки. Словом, цю шафу можна програмувати подібно до мультиварки – завантажити страву та налаштувати час, коли вона почне та завершить приготування.

 Відгук про техніку Піраміда

Стосовно дизайну, то Pyramida F 84 EIX-P LUXE відрізняється ручками, які втоплюються у фасад духовки. Теоретично така особливість може бути корисною для родин з маленькими дітками, які люблять покрутити усі кнопочки і таким чином змінити налаштування.

Увесь дизайн духовки загалом дуже приємний. Не знаю, як у Вас, а от у мене трапляються такі речі, які береш в руки або просто бачиш, і розумієш – “Це моє!”. Так от, відкривши вперше дверцята Pyramida F 84 EIX-P LUXE я відчула, що це воно.

Мені сподобався колір внутрішніх стінок, сподобалась наявність двох дечок, сподобались кріплення з колесиками (телескопічні напрямні), які дозволяють дуже зручно витягнути страву .

Ще один гарний бонус – рекомендації у інструкції. Зокрема поради стосовно розміщення страв на рівнях у духовці, часу приготування, часу попереднього нагріву тощо. Дуже корисна та класна ідея!

Словом, перший досвід з новою Pyramida вийшов  дуже позитивний. Кіш пропікся якісно і рівномірно і зник з кухні протягом години. А це точно про щось свідчить :)"

 

Автор: кулінарний блогер Катерина Артюхова

Джерело: tastyworld.com.ua

Катерина Артюхова

Готує:

Катерина Артюхова
#
Інгредієнти

 2 ск. борошна

 0,5 ск. висівок

 0,5 ск. окропу

 0,5 ск. рослинної олії

 0,5 ч.л. соди

 дрібка солі

 2 великих пучка шпинату

 2 зубчики часнику

 250 г сиру

 200 г 15% вершків

 сіль, перець, базилік, масло, мускатний горіх