# Карамельний соус

Час приготування: 25 хвилин | Кількість порцій: 1

Застосувань цього соусу можна знайти масу: поливати їм морозиво або млинці, промащувати коржі торта або навіть використовувати як окремий інгредієнт в кекс (і тут таїться інтрига, наступний рецепт буде продовженням цього). А якщо охолодити соус в холодильнику, то, не повірите, він смаком буде нагадувати варене згущене молоко! Дивно, як об'єднати всього 2 основних продукти, можна в результаті отримати приголомшливий соус і втратити голову від ніжного і насиченого смаку карамелі. А помічником в цій справі мені буде варильна поверхня Pyramida серии Rustico.

Приступаємо:

1. Цукор висипаємо в каструльку і ставимо на середній вогонь (на моїй варильній поверхні Pyramida я обрала режим 5). 

2. Паралельно з цукром, ставимо на плиту і вершки, їх доводимо до кипіння (я вибрала режим 6 і моя Pyramida занадто швидко впоралася із завданням, цукор на той час ще не розплавився, тому розрахуйте так, щоб вершки недовго холонули після закипання. Цей пункт важливий тим, що при змішуванні інгредієнти повинні бути приблизно однієї температури. До речі, це універсальна порада майже для всіх рецептів).

 техніка Pyramida №1 в Україні3. Коли цукор розплавиться і придбає потрібний відтінок (не перетримайте карамель, занадто темна може гірчити), обережно вливаємо вершки невеликими порціями і відразу перемішуємо. Цукор і вершки будуть бурхливо радіти зустрічі, вирувати і підніматися, тому будьте обережні.

4. Додаємо щіпку солі, даємо масі півхвилини покипіти і знімаємо з плити.

 техніка Pyramida №1 в Україні техніка Pyramida №1 в УкраїніА тепер залишилося зібрати волю в кулачки, чимось себе відволікти (млинці, наприклад, спекти), поки соус остигає.

Автор: кулінарний блогер Юлія Кубрак, автор проекту
Люди.Щастя.Пироги.
Джерело: facebook.com/lsp.bakery

Юлія Кубрак

Готує:

Юлія Кубрак
#
Інгредієнти

 цукор – 200 г

 вершки – 300 мл (жирн 33%)

 сіль – щіпка (вона зробить смак глибше)