# Карамельний кекс

Час приготування: 1 година | Кількість порцій: 4-6

Смак карамельного кексу вас неодмінно здивує і назавжди залишиться в серці – він неймовірно ароматний, насичений, бархатистий, м'який і трохи вологий. Просто диво, рекомендую!

А готувати смачні вироби крім як на улюбленій техніці для дому Pyramida, я вже просто не вмію) мої незамінні помічники – духова шафа и варильна поверхня серії Rustico.

Приступаємо:

Карамельний соус:Візьміть 200 г цукру і 300 мл вершків. Розтопіть цукор, влийте гарячі вершки і прокип'ятіть півхвилини. Остудіть.

 Карамельний кекс з технікою Pyramida

Кекс:

1. Борошно ретельно змішуємо з цукром, пекарським порошком і сіллю.

2. Розм'якшене масло розминаємо в карамельному соусі і додаємо до борошна. Ретельно вимішуємо.

 Карамельний кекс з технікою Pyramida

3.У карамельну суміш додаємо по одному 2 яйця (так тісто буде однорідніше).

Якщо маса надто густа – додайте трохи молока. Тісто має бути як густа сметана.

4. Викладаємо тісто у форму (силіконова – ідеально підходить).

Випікаємо 35-45 хвилин при температурі 175 градусів.

 Карамельний кекс з технікою Pyramida

В своїй духовій шафі Pyramida я вибрала режим конвекція і ввімкнула таке зручне пристосування як вбудований таймер аналогового типу. Він не просто красивий елемент дизайну, а ще й функціональна річ. Після виставленого часу таймер видає дзвінки і духовка сама вимикається, дуже зручно, коли зайнятий паралельно мільйоном справ.
 Карамельний кекс з технікою Pyramida

Автор: кулінарний блогер Юлія Кубрак, автор проекту
Люди.Щастя.Пироги.
Джерело: facebook.com/lsp.bakery

Юлія Кубрак

Готує:

Юлія Кубрак
#
Інгредієнти

Карамельний соус:

• цукор – 200 г 

• вершки – 300 мл (жирні 33%)

• сіль – щіпка


Тісто:

 борошно – 200 г

• цукор – 100 г (для цього кексу ідеальний коричневий, а й звичайний підійде)

 пекарський порошок – 3 ч.л.

• сіль – 0,5 ч.л.

• масло – 100 г м'якого

• яйця – 2 шт