Капкейкі з шоколадним ганашем Час приготування: 35 хвилин | Кількість порцій: 12 |
Катя Артюхова тестує духову шафу F 82 black в режимі конвекції і ділиться спогадами про свій досвід готування капкейків: "Ці капкейки я навчилась готувати ще в Криму на кулінарному майстер-класі. До речі, скільки відвідую МК, саме той виглядав для мене ідеальним: і практика для усіх учасників, і грамоти, і тематичні роздруківки з інструкціями… Саме ж приготування капкейків – просте і дуже швидке, тож цей рецепт я використовую доволі часто."
1. Спершу необхідно збити яйця, поступово додаючи цукор.
2. Додати масло, какао, борошно (100 г для вологіших капкейків, 160 г – для щільніших), розпушувач. Вимішати тісто, додати 4 ст. л. молока. Консистенція має бути доволі густою, але “повітряною”.
3. Викласти паперові обгортки у форму для випікання. Покласти в кожну обгорту по ложці тіста.
4. Викласти кілька вишеньок або нарізаний на кубики банан.
5. Викласти зверху решту тіста. Майте на увазі, що воно добре підійметься під час випікання.
6. Випікати у розігрітій до 200 градусів духовці в звичайному режиму або на конвекції. Щоб отримати “вологі” капкейки – тримати їх в духовці 10 хв, для пропеченої серединки – 15 хв.
Я хотіла протестувати у своїй Pyramida F 82 режим конвекції із солодкою випічкою, тож цього разу обрала саме його. Кексики росли на очах :)
Я завжди вагаюсь з часом приготування – все боюсь, що за 10 хвилин капкейки будуть сируватими. 15 хвилин у Pyramida і вони просто ідеальні.
До речі, мою духовку Pyramida F 82 вже освоїла й бабця. Вона встигла приготувати у ній пиріжки, запіканки і овочі зі скоринкою. Доки бабця розбиралась у режимах, я ще раз погортала інструкцію і знайшла в ній дуже корисні поради щодо приготування різних продуктів. Зокрема потішила табличка з режимами і варіантами страв. Сама бабця дуже задоволена і, здається, більше не збирається повертатись до газової духової шафи.
Доки капкейки вистигали, я узялась до ганашу.
Тут усе просто: шоколад дрібно порубати ножем або просто подрібнити блендером. Скип’ятити вершки, залити в шоколад та перемішати до утворення однорідної маси. Дати їй охолонути. Ганаш має перетворитись у кремоподібну консистенцію, після чого ним можна змастити капкейки, або начинити кондитерський мішок і красиво прикрасити випічку.
Зазвичай я додаю трохи більше вершків, ніж за рецептом. Сьогодні трішки перестаралась, але кексики все рівно вийшли прекрасні :)
Автор: кулінарний блогер Катя Артюхова
Джерело: tastyworld.com.ua/kapkejky-z-shokoladnym-ganashem-gotuyu-u-duhovij-shafi-pyramida-f82
Готуємо з
cooking.pyramida.ua
|
Готує: Катерина Артюхова
|
• Розм’якшене вершкове масло – 100 г
• Цукор – 140 г
• Яйця – 2 шт
• Борошно – 100-160 г
• Какао – 40 г
• Розпушувач для тіста – 1 ч.л.
• Молоко – 4 ст.л.
• Вишня на кожен капкейк, або банан – 3-4 ягідки або 1 банан
• Форма для випікання і паперові обгортки для кексиків
Для ганашу:
• 20% вершки – 4 ст.л.
• Чорний шоколад – 1 плитка