# Канелоні з рікотою та шпинатом під соусом Бешамель

Час приготування: 40 хвилин | Кількість порцій: 2

Канелоні з Рікота та шпинатом під соусом "Бешамель" – звучить так дорого і складно, але насправді все просто! Давайте готувати канелоні разом з Катею в духовці Pyramida F 82 black.

Почати варто із соусу “Бешамель”. Його я готувала за книгою Джулії Чайлд і, здається, вперше залишилась ним задоволена. Для соусу нам знадобляться: 2 ст.л. вершкового масла, 2 ст.л. борошна, 2 склянки гарячого молока, мускатний горіх на смак (але не переборщіть з ним)

Інструкції для соусу:

 розтопити масло на пательні на невеликому вогні і додати борошно;
 помішувати, доки суміш не почне пінитись, опісля готувати ще 2 хв., але слідкувати, щоб маса не почала темнішати;
 зняти суміш з вогню і як тільки вона перестане пінитись, залити гаряче молоко і енергійно перемішати усе вінчиком;
 поставити суміш на вогонь, постійно помішуючи, довести її до кипінняварити, помішуючи, ще 1 хвилину, після чого зняти з вогню і додати на смак сіль, перець і мускатний горіх.

Готуємо канелоні з Рікотою

Далі переходимо до шпинату. Нагрійте пательню та влийте оливкове масло. Опціонально я додала порізаний пластинками шматочок часника, обсмажила, щоб він віддав маслу свій аромат, і витягнула його. Опісля додаємо подрібнений шпинат та тушкуємо на середньому вогні. Він має зменшитись у розмірі і випарувати більшість вологи. Після чого знімаємо шпинат з вогню, солимо, перчимо та даємо йому охолонути.

Для начинки канелоні змішуємо усю рікоту та шпинат. Моя цьоця додає сюди ще 1 яйце та мускатний горіх. Останній я вже використала у Бешамелі, а яйце додавати не стала, тому що для мене рікота і так досить калорійна  :)

А тепер лайфхак від моємї мами. Раніше я страждала і фарширувала канелоні чайною ложечкою. Зробити це акуратно дуже непросто, тож начинка, зазвичай, опинялась на усій робочій поверхні і трішечки у макаронній трубочці  :)  Дякуючи мамі, тепер у мене є новий метод: кладемо начинку у кондитерський шприц, знімаємо з нього насадку та безболісно фаршируємо канелоні.

Як правильно приготувати канелоні в духовці Піраміда

Змащуємо дно жаростійкої форми соусом “Бешамель”, викладаємо заповнені канелоні, ще раз змащуємо соусом і посипаємо зверху тертим Пармезаном. Останнього, у мене, на жаль, сьогодні не опинилось, зате в холодильнику знайшлась моцарела (після свіжої Наполетанської – різниця дуже відчутна), тож використала я її.

 Готуємо в духовці Піраміда

Далі відправляємо нашу страву на 20-30 хв. в розігріту до 180 градусів духовку в режимі стандартного нагріву, після чого подаємо готові канелоні на стіл. Смакують краще відразу теплими і свіжими  :)

Відгуки про духовки ПірамідаУ духовці Піраміда готують відомі блогериГотуємо в техніці Піраміда

Нехай смакує!


Автор: кулінарний блогер Катя Артюхова
Джерело: tastyworld.com.ua/kaneloni-z-rikotoyu-i-shpynatom

Катерина Артюхова

Готує:

Катерина Артюхова
#
Інгредієнти

 Канелоні – 1 пачка (250 г)

 Сир "Рікота" – 2 упаковки (250 г)

 Свіжий або морожений шпинат – великий пучок свіжого або пакет мороженого

 Оливкова олія – за смаком

 Часник – 1 зубчик

 Пармезан – за смаком