Іскандер-кебаб Час приготування: 40 хв | Кількість порцій: 4-6 |
Іскандер-кебаб – та страва, яка зробить щасливим будь-якого м'ясоїда. Уявіть, ціла тарілка гарячого соковитого м'яса з двома видами соусів. І все це на лепешці-лаваші, що просочується соками, лежить зверху начинки. Тільки заради цього варто було жити в Османській імперії. Щербети, отрути, іскандер-кебаби та євнухи – чого ще бажати?! ;)
⠀
Сьогодні прийдеться багато смажити: м'ясо, овочі, шматочки хліба. Всі ці продукти люблять різну температуру. Приготування на варильній поверхні Pyramida CFEA 643 B. У неї 9 режимів регуляції потужності, тому легко догодити будь-яким продуктам. Крім того, три контури нагріву дозволяють рівномірно нагріти поверхню великої сковороди. А нам знадобиться велика. Або доведеться готувати добавку. З кебабами завжди так.
Приготування:
1. М'ясо заморозити і нарізати тонкими пластинками.
2. Цибулину подрібнити в блендері або на тертці, додати решту продуктів для маринаду. Занурити туди м'ясо і поставити до холодильника на пару годин, а краще на ніч.
3. Потім розігріти суху сковороду і відправити на неї все м'ясо разом з маринадом. Посолити. Оскільки шматки дуже тонкі, м'ясо прожарюється швидко. Як тільки вся рідина випарується, а м'ясо стане м'яким, готово.
⠀
4. Білий соус. Нарубати зелень і часник і все змішати з сіллю і йогуртом.
5. Томатний соус. Крупно нарізати солодкий перець і дрібно помідори. Розігріти на сковороді все масло, покласти помідори і трохи протушкувати. Додати перці, томатну пасту, прянощі. Нагріти і влити воду. Кип'ятити соус, поки помідори не розваряться. Перці повинні залишитися цілими.
6. Коржик (піту, лаваш не тонкий, хліб) нарвати шматочками 2-3см і підсмажити на вершковому маслі до легкого зарум'янювання. Можна коржі для піци. Вони смачні, але просочуються довго. Беріть щось більш пористе.
Схема сбору: сухарики, білий соус, м'ясо, томатний соус. Полити розтопленим вершковим маслом. Подавати з салатом, розповідати що це улюблене блюдо Олександра Македонського (ні, помідори в Туреччині з'явилися пізніше). Або іншого Олександра, адже Іскандер з Турецького перекладається як Олександр.
Джерело: instagram.com/maslom_wgoru
Готуємо з
cooking.pyramida.ua
|
Готує: Maslom Wgoru
|
• М'ясо – 1 кг яловичини (вирізка)
Маринад:
• Цибуля– 1 шт
• Молоко – 50 мл
• Рослинна олія – 50мл
• Чебрець – 0,5 ч.л.
• Паприка – 0,5 ч.л.
Для біголо соусу:
• Несолодкий йогурт – 200 г
• Кріп
• Петрушка
• Часник – 2 зуб
• Сіль
Для томатного соусу:
• Олія – 5 ст.л.
• Вершкове масло – 2 ст.л.
• Томатна паста – 2 ст.л.
• Помідор – 2 шт
• Перець солодкий –1 шт
• Цукор – 1 ст.л.
• Вода – 0,5 л
• Чебрець
• Сіль