# Індичка в пиві без краплі олії

Час приготування: 2 години 30 хвилин | Кількість порцій: 2-4

Задоволення від приготування такої індички нітрохи не менше, ніж від поїдання ... який же аромат від темного пива з прянощами! А готова страва виходить найніжнішою і безалкогольною. До того ж ми не смажимо, а тушкуємо. І зовсім не використовуємо олію.

Нагадаю, що я продовжую тестувати мою нову варильну поверхню Pyramida IFEA 640 B, якою ми з п'яною індичкою повністю задоволені!

Темне пиво ідеально поєднується з м'ясом, воно більш густе і карамелеве. А м'ясо набуває неймовірного аромату скоринки чорного хліба.

Можна використовувати не велике індиче стегно, а, наприклад, пару гомілок.

1. Відправити на суху пательню по 1 ч.л. зерен гірчиці, зіри (кіміона), прованських або будь-яких інших трав і меленого коріандру. Прогріти приправи на середній потужності конфорки до тих пір, поки не почуєте приголомшливий пряний аромат.

 індичка тушкована в пиві Турецький рецепт

2. Влити спершу 0,5 л темного пива (другу половину будемо доливати в міру википання першої). Відправити в пивний океан індиче стегно. Накрити кришкою і тушкувати півтори години на середній потужності конфорки (у мене 5). Не забувайте час від часу перевертати стегенце, двічі буде досить. Загальний час тушкування індички вагою 1,3 кг – 2,5 години.

індичка тушкована в пиві Турецький рецепт

3. Через півтори години тушкування влити решту 0,5 л темного пива. Довести до кипіння, трохи збільшити потужність конфорки (до 8) і тушкувати без кришки, поки пиво не википить.

індичка тушкована в пиві Турецький рецепт

4. Коли пиво практично випарується, саме час посолити стегно хорошими щіпками по обидва боки. Потім змішати 1/2 ст.л. меду з 1 ст.л. соєвого соусу і обмазати пензликом обидві сторони індички. Через хвилинку можна знімати з плити і насолоджуватися ніжним, повним соків м'ясом ...

індичка тушкована в пиві Турецький рецептіндичка тушкована в пиві Турецький рецепт

Автор: кулінарний блогер Карина Каліна

Джерело: hungryhus.com

Каріна Каліна

Готує:

Каріна Каліна
#
Інгредієнти

• індиче стегно – 1-1,3 кг

• пиво темне – 1 л

• зіра – 1 ч.л.

• мелений коріандр – 1 ч.л.

• прованські трави – 1 ч.л.

• гірчиця в зернах – 1 ч.л.

• мед – 1 ст.л.

• соєвий соус – 1 ст.л.

• сіль