Груша «Прекрасна Олена» Час приготування: 20 хвилин | Кількість порцій: 4 |
Наближається найромантичніше свято, а це значить, що пора подумати, чим порадувати своїх половинок або ж цілісних себе). Сьогодні хочу запропонувати вам зробити рімейк одного з найпрекрасніших (на мій смак) десертів – «Прекрасна Олена». Варіантів рецептів дуже багато, тому пропоную той, яким користуюся вже 5 років. Готувати ми будемо на унікальній варильній поверхні Pyramida VCH 640/0 U – першій стеклокерамичній електричній поверхні, виробленій в Україні.
1. Зняти цедру з апельсина, видавити з нього сік. У сотейник покласти корицю, цукор, сік і цедру апельсина, влити бурбон.
2. Влити в сотейник вино і поставити на середній нагрів (я вибрав режим нагріву 5-6). Довести масу до кипіння.
3. Груші очистити від шкірки, залишивши хвостик. Кожну грушу розрізати навпіл і акуратно видалити серцевину. Половинки груш покласти в гарячий сироп, закрити посудину кришкою і варити на мінімальному вогні (режим 2), поки груші не стануть м'якими (але не кашоподібними) 10-15 хвилин в залежності від самої груші.
4. Зняти сотейник з вогню і повністю остудити груші в сиропі. Якщо перекласти в контейнер і залишити на ніч у холодильнику, стане тільки краще.
5. Займаємося приготуванням шоколадного соусу. Шоколад розтопити з вершками на водяній бані. Зняти з вогню і остудити до кімнатної температури.
6. Викласти на тарілки (або в креманки) половинки груш зрізом вгору, покласти на них по кульці морозива і щедро полити шоколадним соусом!
Смачного!!!
Автор: кулінарний блогер Едуард Насиров
Джеело: my-happyfood.livejournal.com
Готуємо з
cooking.pyramida.ua
|
Готує: Едуард Насиров
|
• Груші – 2 шт (великі тверді)
• Шоколад темний – 100 г
• Вершки жирні – 200 мл
• Ром / бурбон / амаретто – 50 мл
• Цукор– 2 ст.л
• Кориця – 1 паличка
• Апельсин – 1 шт
• Вино – 300 млчервоного сухого
• Ванільне морозиво або збиті вершки