# Груша «Прекрасна Олена»

Час приготування: 20 хвилин | Кількість порцій: 4

Груша Наближається найромантичніше свято, а це значить, що пора подумати, чим порадувати своїх половинок або ж цілісних себе). Сьогодні хочу запропонувати вам зробити рімейк одного з найпрекрасніших (на мій смак) десертів – «Прекрасна Олена». Варіантів рецептів дуже багато, тому пропоную той, яким користуюся вже 5 років. Готувати ми будемо на унікальній варильній поверхні Pyramida VCH 640/0 U – першій стеклокерамичній електричній поверхні, виробленій в Україні.

1. Зняти цедру з апельсина, видавити з нього сік. У сотейник покласти корицю, цукор, сік і цедру апельсина, влити бурбон.

Груша 2. Влити в сотейник вино і поставити на середній нагрів (я вибрав режим нагріву 5-6). Довести масу до кипіння.

3. Груші очистити від шкірки, залишивши хвостик. Кожну грушу розрізати навпіл і акуратно видалити серцевину. Половинки груш покласти в гарячий сироп, закрити посудину кришкою і варити на мінімальному вогні (режим 2), поки груші не стануть м'якими (але не кашоподібними) 10-15 хвилин в залежності від самої груші.

Груша 4. Зняти сотейник з вогню і повністю остудити груші в сиропі. Якщо перекласти в контейнер і залишити на ніч у холодильнику, стане тільки краще.
Груша 5. Займаємося приготуванням шоколадного соусу. Шоколад розтопити з вершками на водяній бані. Зняти з вогню і остудити до кімнатної температури.

Груша 6. Викласти на тарілки (або в креманки) половинки груш зрізом вгору, покласти на них по кульці морозива і щедро полити шоколадним соусом!

Смачного!!!

Груша

Автор: кулінарний блогер Едуард Насиров

Джеело: my-happyfood.livejournal.com

Едуард Насиров

Готує:

Едуард Насиров
#
Інгредієнти

 Груші – 2 шт (великі тверді)

 Шоколад темний – 100 г 

 Вершки жирні – 200 мл 

 Ром / бурбон / амаретто – 50 мл 

 Цукор– 2 ст.л

 Кориця – 1 паличка

• Апельсин – 1 шт

 Вино – 300 млчервоного сухого 

 Ванільне морозиво або збиті вершки