# Карпатська грибна юшка

Час приготування: 1,5 години | Кількість порцій: 6-8

Люди, які коли-небудь подорожували Карпатами, з особливою ніжністю завжди згадують гори і … грибну юшку. Справді, як же приємно вдихнути чисте високогірне повітря, помилуватись неймовірними краєвидами та поласувати смачними стравами з натуральних продуктів. Так солодко і так смачно буває тільки в рідних Карпатах!

Я вже стільки чула “смачних спогадів” про грибну юшку, та й сама їла її не раз. Але чому я ніколи не цікавилась тим як її приготувати? Я вирішила виправити цей пункт і вивчити ще один рецепт, який виявився зовсім нескладним і напрочуд смачним.

карпатська грибна юшка

1. Відваріть попередньо овочевий бульйон. У мене він стандартний: морква, цибулина, кілька картоплин, корінь селери, зелень, лавровий лист, кілька зубчиків часника, сіль на смак.

2. Залийте гриби окропом (300-350 мл) та залишіть настоятись протягом 20 хв.

3. Процідіть гриби, зливши рідину в окрему мисочку (ми її також обов’язково використаємо).

4. Гриби наріжте дещо дрібніше.

5. Помийте моркву та цибулю. Цибулю дрібно поріжте, моркву натріть на середній терці.

смачна грибна карпаться юшка

6. Розігрійте олію в каструлі. Протушкуйте цибулю та моркву протягом 5-10 хв., постійно їх помішуючи.

7. Влийте до каструлі бульйон та рідину, яка залишилась після зціжування грибів. Додайте й гриби.

карпаться юшка грибна

8. Доведіть усе до кипіння та варіть юшку на невеликому нагріві протягом години.

9. В окремій каструлі відваріть локшину.

10. Юшку подавайте гарячою, додавши локшину на смак.

Смачного!

карпаться юшка грибна

І традиційно кілька слів про індукційну варочну поверхню Pyramida IH 6410 U. Мій основний “робочий куток” – ліва нижня зона нагріву. Вона більш потужна (1,85 кВТ) (аналогічно й верхня права)  і її можна використовувати для дуже швидкого нагріву рідини.

індукційна варочна поверхня Pyramida IH 6410 U

Локшину я відварила на сусідній конфорці, по часу ближче до завершення приготування юшки.

індукційна варочна поверхня Pyramida IH 6410 U

Який нагрів вартує обирати для приготування супів та бульйонів? Я раджу 4. Це дає змогу уникнути активного кипіння і гарно відварювати страву у “спокійному” режимі.

індукційна варочна поверхня Pyramida IH 6410 U

Автор: кулінарний блогер Катерина Артюхова

Джерело: tastyworld.com.ua

Катерина Артюхова

Готує:

Катерина Артюхова
#
Інгредієнти

• сушені білі гриби – 80-100 г 

• цибуля – 1 шт

• морквина – 1 шт

• овочевий бульйон – 1,5 л

• дрібна локшина – 50-100 г

• олія

• сіль та перець на смак