Карпатська грибна юшка Час приготування: 1,5 години | Кількість порцій: 6-8 |
Люди, які коли-небудь подорожували Карпатами, з особливою ніжністю завжди згадують гори і … грибну юшку. Справді, як же приємно вдихнути чисте високогірне повітря, помилуватись неймовірними краєвидами та поласувати смачними стравами з натуральних продуктів. Так солодко і так смачно буває тільки в рідних Карпатах!
Я вже стільки чула “смачних спогадів” про грибну юшку, та й сама їла її не раз. Але чому я ніколи не цікавилась тим як її приготувати? Я вирішила виправити цей пункт і вивчити ще один рецепт, який виявився зовсім нескладним і напрочуд смачним.
1. Відваріть попередньо овочевий бульйон. У мене він стандартний: морква, цибулина, кілька картоплин, корінь селери, зелень, лавровий лист, кілька зубчиків часника, сіль на смак.
2. Залийте гриби окропом (300-350 мл) та залишіть настоятись протягом 20 хв.
3. Процідіть гриби, зливши рідину в окрему мисочку (ми її також обов’язково використаємо).
4. Гриби наріжте дещо дрібніше.
5. Помийте моркву та цибулю. Цибулю дрібно поріжте, моркву натріть на середній терці.
6. Розігрійте олію в каструлі. Протушкуйте цибулю та моркву протягом 5-10 хв., постійно їх помішуючи.
7. Влийте до каструлі бульйон та рідину, яка залишилась після зціжування грибів. Додайте й гриби.
8. Доведіть усе до кипіння та варіть юшку на невеликому нагріві протягом години.
9. В окремій каструлі відваріть локшину.
10. Юшку подавайте гарячою, додавши локшину на смак.
Смачного!
І традиційно кілька слів про індукційну варочну поверхню Pyramida IH 6410 U. Мій основний “робочий куток” – ліва нижня зона нагріву. Вона більш потужна (1,85 кВТ) (аналогічно й верхня права) і її можна використовувати для дуже швидкого нагріву рідини.
Локшину я відварила на сусідній конфорці, по часу ближче до завершення приготування юшки.
Який нагрів вартує обирати для приготування супів та бульйонів? Я раджу 4. Це дає змогу уникнути активного кипіння і гарно відварювати страву у “спокійному” режимі.
Автор: кулінарний блогер Катерина Артюхова
Джерело: tastyworld.com.ua
Готуємо з
cooking.pyramida.ua
|
Готує: Катерина Артюхова
|
• сушені білі гриби – 80-100 г
• цибуля – 1 шт
• морквина – 1 шт
• овочевий бульйон – 1,5 л
• дрібна локшина – 50-100 г
• олія
• сіль та перець на смак