# Безалкогольний глінтвейн

Час приготування: 10 хвилин | Кількість порцій: 4-5

Сподіваюсь, у Вас Новий рік почався чудово. У мене є передчуття, що наступні 365 днів мають бути дуже гарними, проте зараз у моєму житті настала пауза для всього. Річ у тім, що мені пощастило прихворіти саме на зимові свята :)  Я не сумую, а розглядаю це як шанс на відпочинок і закриття різних хвостів. А щоб хоч якось зігріти свої вечори, часом, я встигаю приготувати щось смачненьке.

смачний безалкогольний глінтвейн

Якщо Вам не можна вживати алкоголь, або Ви просто його не любите, спробуйте приготувати безалкогольний глінтвейн. Цей зігріваючий напій потішить Вас своєю простотою та затишним букетом прянощів. А саме приготування не займе більше 10 хв. Вашого часу!

смачний безалкогольний глінтвейн

1. В окремій ємності змішайте усі прянощі.

2. Помийте лимон, розріжте його на 6-8 колечок та видалість кісточки.

3. Нагрійте сік у банячку. Його не потрібно доводити до кипіння. Тільки-но він почне закипати – вимикаємо нагрів.

4. Додайте до гарячого соку прянощі та лимон, перемішайте. Накрийте напій кришкою і дайте йому настоятись 25-30 хв.

смачний безалкогольний глінтвейн

Глінтвейн подавати попередньо розігрітим.

Смачного!

смачний безалкогольний глінтвейн

А тепер, традиційно, кілька слів про індукційну варильну поверхню Pyramida IH 6410 U.

індукційна варочна поверхня Pyramida IH 6410 U

Для цього рецепту я брала невелику каструлю, відповідно, використовувала й меншу (нижню праву) зону для нагріву.

індукційна варильна поверхня Pyramida IH 6410 U

Щоб розігріти сік, обрала 7 ступінь нагріву, що дозволяє м’яко прогріти рідину, без дуже швидкого закипання. Якщо бажаєте утримувати напій гарячим без кипіння, нагрів можна зменшити до 3, наприклад.

індукційна варильна поверхня Pyramida IH 6410 U

Як бачите, готується напій дуже швидко та просто, а використання поверхні не вимагає надзвичайних вмінь. У наступному тематичному записі планую розповісти про чистку даної варочної поверхні, тож слідкуйте за оновленнями  :)  Веселих свят!

смачний безалкогольний глінтвейн

Автор: кулінарний блогер Катерина Артюхова

Джерело: tastyworld.com.ua

Катерина Артюхова

Готує:

Катерина Артюхова
#
Інгредієнти

• темний виноградний сік – 1 л  (не пошкодуйте грошей для хорошого!)

• гвоздика – 4 шт

• бадьян – 2 зірочки

• мелений імбир – 0,5 ч.л.

• кориця – 1/4 ч.л.

• дрібка меленого мускатного горіху

• лимон – 1 шт