# Галета з томатами, фетою, кукурудзою і травами

Час приготування: 55 хвилин | Кількість порцій: 4-5

Галета – чудовий кулінарний винахід: досить лише приготувати тісто, а вже начинку можна змайструвати з наявних продуктів і можливостей вашої уяви) або, наприклад, скористатися підказкою цього рецепта. Поєднання тонкого хрусткого тіста, м'якого сиру, томатів, кукурудзи, карамелізованого лука і трав вийшло чудовим, дуже рекомендую.

А приготувати ідеальну галету мені допомогла техніка для дому Pyramida – духова шафа і варильна поверхня серії Rustico.

 Галета з начинкою з томатів, фети і трав готовим з технікою Pyramida1. Вершкове масло ріжемо на квадратики і розміщуємо в морозильній камері на 20 хвилин, туди ж ставимо для охолодження воду з лимонним соком.

2. Висипаємо борошно в чашу блендера (або комбайна), додаємо до неї крижане масло і перемелюємо в крихту, наливаємо воду і, уважно стежачи за процесом, доводимо тісто до стану, коли його можна зібрати в кулю. Формуємо з нього плоский круглий диск, загортаємо у плівку і відправляємо відпочивати в холодильник мінімум на 30 хвилин.

Готуємо начинку:

3. Дрібно ріжемо часник, змішуємо його з фетою, кидаємо туди трави і якщо суміш виходить сухою, то додаємо ложку сметани.

4. Обсмажуємо цибулю до м'якості і легкої золотистості на середньому вогні.

На своїй варильній поверхні Pyramida я ввімкнула режим 5 і, так як готувала у великій сковороді, то поставила на найбільшу конфорку і включила додатковий контур нагріву. Це дуже зручно, що його можна задіяти тільки при необхідності – коли ставиш посуд з широким дном.

5. Додаємо до цибулі ложку цукру, перемішуємо, зменшуємо температуру до мінімуму і готуємо ще хвилин 7, помішуючи.

 Галета з начинкою з томатів, фети і трав готовим з технікою Pyramida6. Додаємо до цибулі кукурудзу, солимо, перчимо до смаку. Готуємо близько 5 хвилин. Знімаємо з вогню.

7. Розкачуємо тісто на присипаній борошном поверхні в пласт близько 30 см в діаметрі.

8. Викладаємо на тісто рівномірним шаром фету, залишаючи незачепленими 3-5 см від краю. Поверх викладаємо ¾ кукурудзи з цибулею, потім томатні кільця (раджу томати бланшувати – помістити на секунд 30 в окріп і потім легко зняти шкірку), на них решту кукурудзу, зверху посипаємо травами і загинаємо вільні краї тіста всередину. Змащуємо молоком.

 Галета з начинкою з томатів, фети і трав готуємо з технікою PyramidaВипікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько 25 хвилин. Дивіться за ступенем рум'яності тіста.

У духовій шафі Pyramida я використувувала режим «конвекція», щоб усередині відбувалася циркуляція повітря і тісто швидко і рівномірно підрум'янилося.

Дістаємо золотисту галету, зверху посипаємо свіжим чабрицем або розмарином (у мене росте прямо в горщику на підвіконні), даємо їй охолонути, відкладаємо всі справи на потім і насолоджуємося.
Галета з начинкою з томатів, фети і трав готуємо з технікою Pyramida

Автор: кулінарний блогер Юлія Кубрак, автор проекту Люди.Щастя.Пироги.

Джерело: facebook.com/lsp.bakery

Юлія Кубрак

Готує:

Юлія Кубрак
#
Інгредієнти

• Борошно – 150 г

• Вершкове масло – 90 г 

• Крижана вода з лимонним соком – 4 ст. л. 

• віжозмелений перець – кілька щіпок

• Цукор – щіпка

• Сіль – щіпка

Для начинки:

• Оливкова олія (можна і соняшникова)  – 1 ч.л

• Часник – кілька зубчиків

• Фета – 180 г (можна замінити на будь-який інший м'який сир)

• Сметана – 1 ст. л. сметани (опціонально)

• Трави – жменю трав (у мене італійські)

• Цибуля – 1 невелика цибулина

Цукор – 1 ч.л.

Кукурудза – 100-150 г

• Помідори  – 2 середніх

• Сіль, перец – за смаком

• Свіжий розмарин або чабрець – за смаком