Яблучно-грушевий пудинг Час приготування: 30 хвилин | Кількість порцій: 4-5 |
Легкий в приготуванні і збалансований пудинг від Юлії Кубрак (Люді.Щастя.Пироги): зверху хрустка скоринка, під якою легке тануче тісто, що обволікає багато-багато ароматних м'яких печених фруктів. Раджу використовувати кисло-солодкі яблука, так контрастніше. Мені дуже пощастило – у мене були з маминого саду, а це найсмачніші яблука на світі. А ще мені пощастило з помічником на кухні – у мене духова шафа Pyramida серии Rustico.
1. Очищуємо яблука і груші від шкірки і крупно їх ріжемо.
2. Розм'якшене масло розтираємо з цукром.
3. Додаємо до масла яйця.
4. В окремій ємності змішуємо борошно з розпушувачем і додаємо до тіста.
5. Дно форми (у мене 23 см) змащуємо вершковим маслом і рівномірно викладаємо в нього фрукти.
6. Поверх яблук і груш розподіляємо тісто.
7. Ставимо наш майбутній пудинг в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин до впевненої рум'яності.
Цього разу я вирішила проекспериментувати з можливостями моєї техніки Pyramida. Перші 20 хвилин готувала пудинг в режимі конвекція, а потім хвилини на 3 включила режим гриль. Як результат – скоринка вийшла ідеально рум'яною і крихкою. Думаю, у випадку з пудингом буде досить і конвекції, але я ще не вивчила всі можливості своєї духової шафи Pyramida, тому цікаво проводити такі незвичайні випробування.
Бажаю вам кулінарного натхнення і тільки вдалих експериментів!
Автор: кулінарний блогер Юлія Кубрак, автор проекту Люді.Щастя.Пироги.
Джерело: facebook.com/lsp.bakery
Готуємо з
cooking.pyramida.ua
|
Готує: Юлія Кубрак
|
• Яблука – 3 середніх
• Груша – 1 велика (в очищеному вигляді близько 550 г)
• Вершкове масло – 125 г м'якого
• Цукор – 180 г
• Яйця – 2 шт
• Борошно – 120 г
• Розпушувач – 0,5 ч.л