Натуральна Fanta в домашніх умовах Час приготування: 20-25 хвилин | Кількість порцій: 4-6 |
Ви напевно знаєте лайфхак, як апельсиновим напоєм відомого бренду очищають забризкану плиту і багато робочіх поверхонь. Пити ж таку хімію я не хочу і близьким не дозволяю. Довелося знайти свою ідеальну натуральну і домашню фанту. Вона виходить смачною, освіжаючою, недорогою і корисною. Апельсини доступні в продажу цілий рік, цукор і газована вода – тим більше ... а більше нічого і не потрібно.
До речі, сьогодні я розповім чим таким таємним відмиваю свою нову варильну поверхню Pyramida IFEA 640 B. Не фантою, ні.
Доглядаю я за глянсовою красунею без жодних особливих засобів. Ось ніколи не використовувала рідини для індукційних поверхонь. Звичайний засіб для миття посуду наношу на м'яку сторону губки і витираю плиту. Можу залишити на пару хвилин миюче, якщо на плиті щось засохло. Потім чистою мокрою ганчіркою змиваю піну і чекаю повного висихання. У поліруванні теж немає необхідності, після висихання не залишається ніяких розводів.
1. Вимити апельсини з содою (краще завжди мити фрукти з содою, коли плануєте використовувати шкірку). Зняти цедру з двох апельсинів, видавити сік з трьох і відправити в сотейник. Додати цукор, лимонну кислоту і поставити на плиту. Варити сироп 15 хвилин на потужності конфорки 4-5, поки випарувується 1/3 рідини.
2. За бажанням сироп можна процідити від цедри, але я цього не робила. А ось остудити потрібно обов'язково, гарячий газований напій задоволення сумнівне :)
3. Розводити сироп з газованою водою 1:3. Але можна і концентрованіше.
Автор: кулінарний блогер Карина Каліна
Джерело: hungryhus.com
Готуємо з
cooking.pyramida.ua
|
Готує: Каріна Каліна
|
• апельсини – 3 шт
• цукор – 150 г
• лимонна кислота – 1/2 ч.л.
• газована вода