Еклери con Crema pasticcera Час приготування: 1 година 10 хвилин | Кількість порцій: 10 |
Кулінарний блогер Катя Артюхова каже: "Сьогодні я розповім Вам про інгредієнт, без якого не обійдеться 80% італійської випічки, а саме Crema pasticcera (Крема пастічера). Це такий собі заварний крем, на основі молока, яєць, ванілі, лимону та кукурудзяного крохмалю. Мені довелось куштувати його у тарталетках, заварних тістечках, бісквітах, у тортах на основі печива савоярді та ін. Crema pasticcera чудово смакує як основний і єдиний інгредієнт, так і з доповненням ягід та інших наповнювачів". Про тонкощі приготування еклерів в духовій шафі F 82 black Катя докладно розповіла в своєму новому рецепті.
1. Особисто для мене під час приготування цього крему не виникло жодних труднощів. Спершу я скип’ятила молоко разом з цедрою від половинки лимона та 1 стручком ванілі (порізала ваніль на кілька частин). Опісля – дала молоку охолонути, але ще краще – залишити його постояти кілька годин, так воно стане ще більш ароматним. Тут мушу похвалитись, адже нарешті використала ваніль, яку привезла з Парижа.
2. Далі потрібно 8 жовтків відділити від білків і збити з цукром, додати крохмаль та перемішати. Якщо хочете, щоб Ваш крем був густіший – варто додавати більше крохмалю, однак поточна консистенція мене більш, ніж влаштувала.
3. Молоко процедити і змішати з яєчною масою. Поставити на вогонь і варити до загустіння, постійно помішуючи суміш. Коли крем приготується – вимикаємо вогонь і даємо йому охолонути.
4. Розігріти духову шафу до 180-190 градусів. Застелити деко пергаментом та змастити олією. Нагріти у каструльці воду, додати масло, нарізане на кубики, перемішати, розтопити, додати сіль, довести суміш до кипіння. Додати борошно і добре перемішати. Тримати на вогні ще з хвилинку-дві, доки маса не стане дещо тугою. Опісля – зняти з вогню і дати тісту трохи охолонути. Вбити по черзі яйця та добре перемішати. Тісто має дещо тягнутись і не бути рідким. Викласти майбутні еклери на піддон за допомогою кондитерського мішка або ложки (попередньо змочуючи її у воді). Не забувайте залишати між еклерами на деко 3-5 см відстані, щоб їм було куди рости :)
5. Відправити деко у прогріту духовку на традиціний режим на 40 хвилин. Коли тістечка підіймуться та підрум’яняться – зменшіть температуру до 160 градусів. Така маніпуляція просушить еклери і не дасть їм впасти.
6. Дайте еклерам охолонути та, за допомогою кондитерського шприца, наповніть кремом. От і все :)
А тепер про мої труднощі і експерименти з духовою шафою Pyramida F82 :) Вгадайте скільки разів я переробляла еклери? Три. І, чесно кажучи, як перфекціоніст, не залишилась ідеально задоволена :) Але буду послідовною.
Я вирішила протестувати режим конвекції, адже мені здалось, що для двох дек – це мало б бути ідеальним варіантом. Перший раз я зробила грубу помилку – відкрила духовку, щоб сфотографувати тістечка. Фото вийшло гарне, а от еклери попадали вмить. Не повторюйте це :)
Та я вирішила не здаватись і замісила другу партію. Щось знову пішло не так – еклери зовні підгоріли,а всередині залишились сирими.
На третій раз мені набридло бавитись і я вирішила скористатись суперсилою – покликала на допомогу бабцю :) Бабця узяла на себе кураторство під час замішування тіста і розказала про лайфхак зі зміною температури та просушуванням випічки. А потім я перемкнула режим у своїй Pyramida на традиційний нагрів і нарешті спекла порядні еклери.
Висновки:
1. Обов’язково змащуйте деко олією. Я перші рази цього не зробила і мої тістечка поприлипали до пергаменту
2. Обов’язково добре прогрівайте духовку. Робіть це на етапі замішування тіста
3. Еклери не люблять різкої зміни тепмератури, не відкривайте духовку, доки вони не приготуються
4. Еклери варто просушувати, щоб вони не падали. Коли Ваші тістечка підростуть та підрум’яняться – зменшіть на 10-20 градусів температуру у духовці та продовжуйте випікати їх ще 20-30 хвилин.
5. В інтернеті я натрапляла на думку, що заварне тісто потрібно відразу формувати у випічку та відправляти в духову шафу, мовляв, воно не може стояти довго. Це неправда. Коли я готувала втретє, то, про всяк випадок, розділила еклери на дві партії. Коли готувалась перша – тісто спокійно чекало на свою чергу.
6. Наразі, мені здалось, що “конвекція” не дуже підходить для приготування випічки із заварного тіста. Але мушу протестувати цей режим ще раз, щоб впевнитись або знайти ще якісь граблі.
Смачного!
Автор: кулінарний блогер Катя Артюхова
Джерело: tastyworld.com.ua/eklery-con-crema-pasticcera-gotuyu-u-duhovij-shafi-pyramida-f82
Готуємо з
cooking.pyramida.ua
|
Готує: Катерина Артюхова
|
Для крему:
• Молоко – 1 л
• Лимон – 1/2
• Ваніль – 1 стручок
• Яйця – 8 шт
• Кукурудзяний крохмаль – 4 ст.л.
• Цукор – 240 г
Для заварного тіста:
• Масло – 100 г
• Вода – 1 склянка
• Борошно – 200 г
• Сіль – щіпка