# Дорада запечена в духовці

Час приготування: 40 хвилин | Кількість порцій: 2

Як можна смачно і без зайвих зусиль приготувати запечену дораду в духовій шафі Pyramida F 120? 

 

1. Насамперед рибу треба, природно почистити, видалити зябра і нутрощі. З боків зробити надрізи навскіс – приблизно 1 см глибиною. Завдяки їм риба краще промаринуется спеціями і буде більш рівномірно прогріватися по всій довжині, інакше хвостова частина може стати сухою задовго до того, як біля голови риба буде повністю готова. 

2. Ретельно натерти дораду сумішшю солі і спецій, особливо зсередини і в надрізах.

Дорада запечена в духовці Pyramida3. Видавити сік з третини лимона і полити рибу з усіх боків. Перекласти рибу в форму для запікання і залишити для маринації на пів години. 

4. Розігріти духовку до 190 градусів і відправити туди рибу. Виключно важливо рибу не пересушити. Для уникнення цього можна скористатися термощупом: увіткнути в саму товсту частину і задати критичну температуру 70 градусів – духовка Pyramida F 120 сама вимкнеться після її досягнення.

 Дорада запечена в духовці Pyramida

Страва готова!

Рибка виходить смачною і ароматною, лимонний сік додає пікантності страві. Ризикнете повторити такий простий рецепт? ;) 

 

Источник: tastydiet.livejournal.com

#
Інгредієнти

 Дорада – 1 шт

 Лимон – 1/3 шт