Дорада запечена в духовці Час приготування: 40 хвилин | Кількість порцій: 2 |
Як можна смачно і без зайвих зусиль приготувати запечену дораду в духовій шафі Pyramida F 120?
1. Насамперед рибу треба, природно почистити, видалити зябра і нутрощі. З боків зробити надрізи навскіс – приблизно 1 см глибиною. Завдяки їм риба краще промаринуется спеціями і буде більш рівномірно прогріватися по всій довжині, інакше хвостова частина може стати сухою задовго до того, як біля голови риба буде повністю готова.
2. Ретельно натерти дораду сумішшю солі і спецій, особливо зсередини і в надрізах.
3. Видавити сік з третини лимона і полити рибу з усіх боків. Перекласти рибу в форму для запікання і залишити для маринації на пів години.
4. Розігріти духовку до 190 градусів і відправити туди рибу. Виключно важливо рибу не пересушити. Для уникнення цього можна скористатися термощупом: увіткнути в саму товсту частину і задати критичну температуру 70 градусів – духовка Pyramida F 120 сама вимкнеться після її досягнення.
Страва готова!
Рибка виходить смачною і ароматною, лимонний сік додає пікантності страві. Ризикнете повторити такий простий рецепт? ;)
Источник: tastydiet.livejournal.com
Готуємо з
cooking.pyramida.ua
• Дорада – 1 шт
• Лимон – 1/3 шт