# Чіпси з пармезану

Час приготування: 25 хвилин | Кількість порцій: 3

А ви пробували коли-небудь чіпси з пармезану? І ми ні! А фіналіст кулінарного шоу "МайстерШеф-3" Данила Панов запропонував свій рецепт цієї незвичайної страви. Потрібно вибрати якісний сир і правильний режим приготування, а про решту подбає духова шафа Pyramida F 83 ER ivory Rustico. 

Сир краще брати пармезан (або гран падано – за смаковими характеристиками суттєвої різниці немає, а ось на бюджет закуски вибір істотно впливає). Ні в якому разі не беріть вітчизняні аналоги, я наполягаю на італійському походженні сиру, інакше втрачається весь сенс. Що брати з прянощів? Мелений перець, базилік, орегано, мускатний горіх, на худий кінець – готові суміші «прованські» або «італійські трави».

1. Натираємо сир на дрібну терку.

2. Солимо, якщо сир пресноватим, додаємо трохи свіжомеленого чорного перцю і пару пучок своїх улюблених трав. 

3. Викладаємо купками сир приблизно по 1 столовій ложці (близько 8 грам) на деко з силіконовим килимком або антипригарним покриттям (не змащувати) на відстані близько 3 см. Один від одного. 

Не рекомендую використовувати пергамент, оскільки може так статися, що чіпси не розлучаться з ним, а на смак пергамент не такий гарний, повірте, я куштував.

Чіпси з пармезану - в духовці Pyramida готує фіналіст шоу МастерШеф4. Відправляємо деко в духовку Pyramida F 83 ER ivory Rustico, розігріту до 180 градусів, приблизно на 7 хвилин, поки сир не розплавиться і злегка не підрум'яниться. Ключове слово –злегка, не рекомендую пересмажувати, т. як можете перебити чудовий сирний смак.

5. Виймаємо чіпси з духовки і залишаємо на деку на 5 хвилин, після акуратно знімаємо і викладаємо на блюдо до охолодження і застигання, тому що після запікання чіпси м'які і еластичні. 

Смачного!


Автор: фіналіст проекту "МайстерШеф-3" Данила Панов
Джерело: danila-chef.livejournal.com

#
Інгредієнти

 Сир пармезан – 100 г

 Сіль – щіпка

 Прянощі – за смаком