# Чорничні капкейкі

Час приготування: 1 година | Кількість порцій: 12

Правильний бісквіт – пишний, пухкий, не жирний і не сухуватий, щоб був відсутній чіткий смак борошна. Ми довго шукали свій варіант ідеального бісквіта, продовжуємо експериментувати, але цей використовуємо найбільш частіше в своїй випічці. Для різноманітності вибираємо різні начинки і смаки, сьогодні це чорничні капкейкі. Чорниця дає кислинку і нагадує про теплу пору року, а ще вона у нас асоціюється з фільмом «Мої чорничні ночі» Вонг Кар Вая. Як завжди, найкраще з випічкою справляється духова шафа Pyramida F 82 ivory. 

1. Змішайте сухі інгредієнт: борошно (200 г) і розпушувач (1,5 ч.л).

2. У зручній мисці для збивання з'єднайте вершкове масло (150 г), рубане на квадратні шматочки і цукор (170 г). Нагрійте в мікрохвильовці, поки масло не стане м'яким. Збийте масу міксером, щоб масло отримало повітря, а потім по одному, додавайте яйця, не перестаючи збивати. Все це відправте в миску з сухими інгредієнтами і вмішайте спатулой. Можна вручну, а можна за допомогою блендера. Коли маса насититься маслом і загусне, починайте додавати молоко. Тісто має вийти сметанною консистенцією. Саме тому капкейкі вийдуть дуже ніжними і м'якими. Додаємо чорницю.

Інгредієнти для капкейків в духовці Pyramida

3. Розподіліть по формам і наповніть їх тестом 3/4.

4. Саме час відправляти їх засмагати. Випікайте при 160 градусах 20-25 хвилин, в залежності від вашої духовки. Важливо пам'ятати, що багато чого залежить саме від неї, нерівномірний жар в печі підсушіть края і можливо недопече серединку бісквіта. У духовій шафі Pyramida такого не відбувається і при додатковому включенні режиму конвекції результат нас дуже радує. Всі кекси пропікаються однаково. Не важливо – розташовані вони по центру форми або з краю.

Готуємо капкейкі в духовці Pyramida

5. Кекси піднімуться, але якщо їх швидко дістати з духовки і не дати їм правильно охолонути, вони можуть опуститися, адже їх маса дуже ніжна. Цього можна уникнути, якщо не діставати капкейкі з виключеної духовки ще хвилин 10 після приготування.

6. Основа готова, дайте їй охолонути, тепер приступимо до крему.

7. Збийте вершки 33% міксером хвилини 2-3, в залежності від потужності вашої техніки, поки вершки не стануть пишними. Ми рекомендуємо залишити на 15 хвилин посуд і вінчики міксера в морозильну камеру, цей маленький секрет прискорить процес збивання вершків. В окремій мисці з'єднайте цукрову пудру (50 г) і крем-сир (150 г), а потім змішайте вершки з сирною масою. Ми вибираємо для крему Adria, через його солоноватий смак, з інших варіантів Філадельфія або Маскарпоне, це вже як душа забажає. Прикрасьте капкейки кремом за допомогою кондитерського мішка з широкою насадкою або звичайного поліетиленового пакету, попередньо підрізавши йому кінчик. Тримайте наповнений мішок вертикально і рівномірно розподіліть крем по шапочці капкейка. До речі, пофарбувати крем можна за допомогою пару крапель чорниці або харчового барвника. Тільки не додавайте забагато соку ягід, інакше крем втратить свою легкість.

Маленькі тортики готові, залишилося покликати друзів. Enjoy!Маленькі тортики готові, залишилося покликати друзів. Enjoy!

 

Автор: Sweet Lab (Лабораторія солодощів) – домашня пекарня капкейків і не тільки.
Джерело: https://www.facebook.com/sweetlabUA

Настя Попандопулос

Готує:

Настя Попандопулос
#
Інгредієнти

Для тіста:

 Борошно – 200 г

 Розпушувач – 1,5 ч.л.

 Вершкове масло – 150 г

 Цукор – 170 г

 Яйця – 3 шт

 Молоко – 100 г

 Чорниця – 200 г


Крем

 Вершки 33% – 150 г

 Крем-сир – 150 г

 Цукрова пудра – 50 г