


Буженінка "По-фермерскі"
Час приготування: 90 хвилин | Кількість порцій: 5

Фіналіст кулінарного проекту "МайстерШеф-3" ділиться дуже простим і неймовірно смачним рецептом буженінки. Ви забудете про магазинні ковбаси і лише іноді будете згадувати їх як страшний сон;)
1. Візьміть хороший шматок м'яса і нашпигуйте його часником, робіть акуратні колючо-ріжучі розрізи (пошкодження середньої тяжкості :) ножем з вузьким і тонким лезом. За допомогою кулінарної нитки надайте м'яса симетричну форму, схожу на палицю вареної ковбаси, тільки приплющену до полюсів :)
2. Закип'ятіть воду на варильній поверхні Pyramida PFE 641 ivory rustico. У киплячу воду додаємо всі складові: сіль, трави та спеції.
3. Лушпиння цибулі попередньо промиваємо і відправляємо в каструлю разом з м'ясом.
4. На середньому вогні доводимо до кипіння і варимо 40-45 хвилин на маленькому вогні. Після чого знімаємо каструлю і накриваємо ковдрою на ніч, щоб м'ясо дозріло і ввібрало всі аромати.
5. На ранок буженінка готова і виглядає ось так:
6. Але щоб надати м'ясу «фермерського шарму», його можна подкоптіть на решітці під грилем духовки при максимальній температурі протягом 10 хвилин – м'ясо запече, пропахне приємним димком і придбає красивий золотистий колір. У такому випадку важливо запекти його саме на решітці, а не на деку
Це ну дуууже смачно, вже після першої проби ви не забудете смак і не будете їсти нічого іншого!
Гарного апетиту, мої дорогі м'ясоїди!
Автор: фіналіст проекту "МайстерШеф-3" Данила Панов
Джерело: danila-chef.livejournal.com
• Гарне не надто пісне м'яско – 800-1000 гр
• Лавровий лист – 3 шт
• Кріпні парасольки (сушені або свіжі) – кілька штук
• Запашний горошок – 3 шт
• Чорний перець горошком – 7 шт
• Чорний мелений перець – за смаком до вже готової буженіни
• Гвоздика – 3 бутона
• Чебрець – 5 гілочок (за бажанням)
• Цибулиння – пару жмень
• Часник – 1/2 головки
• Перець чилі – за смаком
• Сіль – 3 ст.л
• Вода – 1,7 літра
