# Банановий торт з ананасами і попкорном

Час приготування: 1 година | Кількість порцій: 2

Лабораторія Насолод підготувала черговий і дуже смачний рецепт десерту. На цей раз в духовці Pyramida пробуємо приготувати банановий торт з ананасами і попкорном.

1. Змішуємо сухі інгредієнти борошно (600 г), розпушувач (2 ч.л.), цукор (600 г), кориця (2 ч.л.), мускатний горіх (2 ч.л.). Відразу попереджаю, ви можете зменшити кількість цукру, але ці пропорції напрочуд є оптимальними і коржі виходять помірно солодкі, не цукрові.

 Як приготувати банановий торт - поради від Pyramida

2. В окремій мисці розімніть банан виделкою, додайте яйця (5 шт), Дрібно нарізані ананаси (250 г), горіхи (на фото вони відсутні, але в торті вони у мене все-таки є!). Рідкі інгредієнти змішуємо з сухими

Отзывы о духовке Pyramida от кулинарного блогера3. Греєм піч, в моєму випадку Pyramida F 82 улюбленого кольору слонової кістки. 180 градусів оптимальна температура, пізніше можна зменшити до 160, без конвекції на режимі "верх-низ".

4. Далі я підготувала форму: застилаю пергаментом, промазую маслом стінки, а потім обсипаю їх борошном. До речі, у мене форма діаметром 18 см, вона відносно мала, таким чином, торт вийшов високим, масу з тістом я розділила на дві чаші і випікала кожну окремо.

Забігаючи наперед, коржів в результаті у мене вийшло чотири, отриманих два бісквіта я розрізала ще на дві частини.

5. Відправляємо тісто в духовку, нагадую, температура від 160 до 180 градусів, в залежності від вашої техніки.

6. Перевіряємо тісто шпажкою. Класика жанру – якщо вона мокра, печемо далі, я витратила більше 30 хвилин на випікання. Пам'ятаємо, це дуже індивідуально, можете поставити таймер на мій час, але стежте за рум'яною скоринкою, адже вона з'явиться досить швидко, а бісквіт буде не готовий.

7. Апетитний готовий корж, розрізаний на дві частини. Ви ж зрозуміли, що в результаті у Вас повинно спектися два коржі, а ви їх потім ділите на два? Повторення – мати навчання, так би мовити.

Як приготувати торт в духовці Pyramida

8. Я обожнюю крем-сир, він дуже легкий, але відмінно тримає форму. Якраз те, що нам потрібно, адже зверху ми будемо поливати карамеллю і нам дуже важливо, щоб торт був добре зібраний. І так, правило перше – вершки менше 33% (400 р) котрі збіваються до потрібної консистенції, правило номер два – вінчики, посуд для збивання і вершки ставляться на 10 хвилин в морозилку, щоб прискорити процес збивання (близько 3-5 хвилин) . Акуратно, не перестарайтеся міксером, коли чашу з вершками можна буде перевернути і маса не витече, значить все готово. Частинами вводимо крем-сир (375 г) і цукрову пудру (70 г).

Крем-сир (cream cheese) – це м'який, солодкий, з помірно вираженим смаком сиру з молока і вершків, не плутайте його з плавленим або іншими видами сиру. Для прикладу, це може бути Філадельфія або навіть Маскарпоне.

9. Промажьте коржі кремом, а як прикрашати, звичайно, справа смаку. У моєму випадку, я відправила крем в пакет з отвором і промазала торт з усіх боків, лопаткою вирівняні стінки. В самому кінці зазвичай помилково пройшлася по діагоналі, створивши вертикальний візерунок. Як бачите зображення відсутні, так як приготування розтягнулося до ночі і світло не викликало довіру до фотосесії. Я відправила мій кейк в холодильник, а вранці зайнялася карамеллю. За цей час крем став досить щільним і стійким, а бісквіт їм просочився.

Духовка Pyramida

10. Вершки 33% (90 г) і вершкове масло (70 г) повинні бути теплими. Я кладу їх в теплу піч, поки займаюся карамеллю. У сотейник налийте води (65 г) і додайте цукор (225 г), на повільному вогні розтопіть його. До речі, щоб запобігти кристалізації цукру додайте трохи лимонного цукру. Коли кристалики розчиняться, включайте вогонь на всю і чекайте, коли рідина почне жовтіти, як тільки з'явиться світло-бурштиновий колір, прибирайте з плити. Поступово вливаємо вершки (будьте готові, що маса вступить в реакцію і стане буквально вибухати, просто тримайтеся злегка на відстані). Додаємо масло. Чекаємо поки карамель охолоне. Я, наприклад, пішла на прогулянку з собакою.

11. Полийте торт карамеллю, додайте попкорн і посипте сіллю. Вуаля. Готово!

Як правильно готувати торт
Автор: Sweet Lab (Лабораторія солодощів) – домашня пекарня капкейков і не тільки.

Джерело: sweet-laboratory.blogspot.com

Настя Попандопулос

Готує:

Настя Попандопулос
#
Інгредієнти

Бісквіт:

 Борошно - 600 г

 Цукор - 600 г

 Розпушувач - 2 ч.л.

 Кориця - 2 ч.л.

 Великий банан -1 шт

 Яйця - 5 шт

 Ананаси - 250 г

 Ваніль - 1 ч.л.

 Рослинна олія - 270 г

 Горіхи - 200 г (по желанию)


Крем:

 Вершки 33% - 400 г

 Крем-сир - 375 г

 Цукрова пудра - 70 г


Карамель:

 Цукор - 225 г

 Вода - 65 г

 Вершки 33% - 90 г

 Вершкове масло - 70 г