# Апельсиново-лавандовий джем

Час приготування: 1,5 години | Кількість порцій: 10

Кулінарна майстриня Юлія Кубрак, творець проекту Люди.Щастя.Пироги. приготувала смачнющій апельсиново-лавандовий джем на варильній поверхні Pyramida CFEA 640/1 YL Rustico. Юля на прикладі джему показала, як при мінімальній кількості інгредієнтів і зусиль отримати чудовий результат. Готувати може кожен! :)

1. Апельсини добре миємо, заливаємо доверху водою і ставимо варитися. Доводимо до кипіння при середній температурі (на моїй варильній поверхні Pyramida 9 режимів нагріву, я ввімкнула режим 5). Коли вода буде покривати трохи менше половини апельсинів, вимикаємо і даємо охолонути.

2. З апельсинів знімаємо цедру (порада: відріжте верх і низ, а потім зробіть надрізи вздовж, таким чином шкірку буде легко зняти), ріжемо її і кидаємо в воду від апельсинів.

Як правильно готувати джем на варильній поверхні Pyramida

3. Додаємо цукор і варимо близько 30 хвилин на середньому вогні (я ввімкнула режим 7). Вимикаємо і даємо охолонути.

 Додаємо цукор і варимо близько 30 хвилин на середньому вогні (я включила режим 7). Вимикаємо і даємо охолонути.

4. Знову ставимо на вогонь, додаємо лаванду, лимонний сік.

5. Через хвилин 30 кидаємо нарізану м'якоть апельсинів в киплячу масу, уварюємо до густого стану (близько години, орієнтуйтеся по густоті).

Відгуки про варильні поверхні Pyramida

Джем готовий!

Можете залишити як є – з шматочками цедри, а можете як я, подрібнити в блендері. Апельсиновий джем – прекрасний початок дня, насолоджуйтеся їм намазав на рум'яні гарячі тости, запиваючи бадьорить що-ви-любите. 

Живіть із задоволенням :)



Автор: кулінарний блогер Юлія Кубрак, автор проекту
Люди.Счастье.Пироги.
Джерело: facebook.com/LiuSchaPi

Юлія Кубрак

Готує:

Юлія Кубрак
#
Інгредієнти

 Апельсини (невеликі) – 3 шт

 Питна вода – близько 1,5 л

 Цукор – 300 г

 Квітки лаванди – 1,5 ст. л

 Лимонний сік – 3 ст. л