


Апельсиново-лавандовий джем
Час приготування: 1,5 години | Кількість порцій: 10

Кулінарна майстриня Юлія Кубрак, творець проекту Люди.Щастя.Пироги. приготувала смачнющій апельсиново-лавандовий джем на варильній поверхні Pyramida CFEA 640/1 YL Rustico. Юля на прикладі джему показала, як при мінімальній кількості інгредієнтів і зусиль отримати чудовий результат. Готувати може кожен! :)
1. Апельсини добре миємо, заливаємо доверху водою і ставимо варитися. Доводимо до кипіння при середній температурі (на моїй варильній поверхні Pyramida 9 режимів нагріву, я ввімкнула режим 5). Коли вода буде покривати трохи менше половини апельсинів, вимикаємо і даємо охолонути.
2. З апельсинів знімаємо цедру (порада: відріжте верх і низ, а потім зробіть надрізи вздовж, таким чином шкірку буде легко зняти), ріжемо її і кидаємо в воду від апельсинів.
3. Додаємо цукор і варимо близько 30 хвилин на середньому вогні (я ввімкнула режим 7). Вимикаємо і даємо охолонути.
4. Знову ставимо на вогонь, додаємо лаванду, лимонний сік.
5. Через хвилин 30 кидаємо нарізану м'якоть апельсинів в киплячу масу, уварюємо до густого стану (близько години, орієнтуйтеся по густоті).
Джем готовий!
Можете залишити як є – з шматочками цедри, а можете як я, подрібнити в блендері. Апельсиновий джем – прекрасний початок дня, насолоджуйтеся їм намазав на рум'яні гарячі тости, запиваючи бадьорить що-ви-любите.
Живіть із задоволенням :)
Автор: кулінарний блогер Юлія Кубрак, автор проекту
Люди.Счастье.Пироги.
Джерело: facebook.com/LiuSchaPi

-
Кіш зі шпинатом та сиром
-
Вівсяне печиво з імбирем
Готовит: Юлія Кубрак
-
Шоколадно-банановий крем
Готовит: Юлія Кубрак
-
Повітряний пиріг з малиною
Готовит: Юлія Кубрак
-
Тарт Татен
Готовит: Юлія Кубрак
-
Сабле
Готовит: Сергій Калінін
-
Чізкейк "Тірамісу"
Готовит: Настя Попандопулос
-
Лимонний тарт
Готовит: Настя Попандопулос