6 ідей для пікніка Час приготування: 30 хвилин | Кількість порцій: 6 |
Кулінарний блогер Едуард Насиров, відомий своїми смачними і вишуканими вегетаріанськими рецептами, поділився з нами ідеями для пікніка. Ми не змогли пройти повз! Ділимося ідеями з вами, друзі!
Брускетта №1.
Для початку відварити яйця круто. Остудити. Цибулину дрібно скришити, яйця порізати кубиками середньої величини. У мисці змішати яйця, цибулю, посічену зелень, майонез, ол масло. Перемішати, посолити і поперчити за смаком. Відпрвити на 30 хвилиндо холодильника.
Брускетта №2.
У сотейнику розігріти оливкову олію, додати подрібнені цибулю і часник і обсмажувати до м'якості. Додати нарізані гриби, сіль і перець. Перемішати, додати орегано. Через пару трійку хвилин обсмажування додати вершки і тушкувати 3-4 хвилини. Влити червоне вино і прибрати з вогню. Остудити.
Брускетта №3.
Масло нагріти до кімнатної температури. Змішати масло з дрібкою солі. Редиску тонко нарізати гурткам
Брускетта №4.
Огірок нарізати слайсером або овочечисткою на тонкі смужки. Змішати в мисці вершковий сир з ол. маслом, сіллю і перцем.
Брускетта №5-6
Томати нарізати середніми кубиками. Перекласти в миску, додати оливкове масло, бальзамік, сік лимона, сіль і перець, можна додати 1 ч. л. меду. Перемішати. Дати постояти хвилин 5. Додати зелень. Розділити масу навпіл. В одну частину додати нарізаний чилі і дрібку кмину, а в іншу подрібнений часник і каперси.
Чіабатту нарізати на шматочки, розігріти гриль-сковороду (тут я використовував як раз двоконтурну "комфорку" – якраз під розмір гриля) і обсмажити до золотистого з невеликою кількістю масла шматочки хліба.
Підготувати все начінки. Викласти яєчний салат на шматочки хліба, зверху прикрасити зеленню. Викласти гриби на хліб і також прикрасити за бажанням зеленню або тертим сиром типу пармезан або відмінно піде сир з блакитною пліснявою! Намазати хліб солоним маслом, зверху розподілити редис і присипати дрібкою солі. Підготовлену чіабатту щедро промазати вершковим сиром, зверху розподілити смужки огірка, присипати свіжомеленим перцем і за бажанням побризкати оливковою олією. На решту шматочки хліба розподілити обидва види томатної начинки (іноді її називають компотом – але у мене язик не повертається))) Прикрасити за бажанням залишками чилі або каперсів.
Викласти готові брускетти і подавати до столу улюбленим друзям !!!
Якщо ви збираєтеся на природу – то все начинки можна підготувати заздалегідь, скласти в контейнери і спокійно транспортувати з собою! Грибна начинка також відмінно піде з пастою, рисом або картоплею. Яєчний салат спокійно може зберігатися день-два в холодильнику. Солоне масло можна приготувати про запас, додати зелень часник / чилі або інші прянощі, скачати в фольгу і зберігати в морозилці, використовувати для гарячої картоплі, тостів та інших радощів!
Ну як вам наша галявина? Я так давно не гастрооргазмірував)) !! дуже-дуже смачно !!!! А якщо з друзями та з келишком вина – просто свято !!!!
Автор: кулінарний блогер Едуард Насиров
Джерело: my-happyfood.livejournal.com
Готуємо з
cooking.pyramida.ua
|
Готує: Едуард Насиров
|
№1 Брускетта з яєчним салатом
• Варені курячі яйця – 3 шт
• Цибулина – 1/3
• Зелень – невеликий пучок
• Домашній майонез – 4 ст. л
• Сіль і перець – за смаком
• Оливкова олія – 1 ст. л
№2 Брускетта з грибами у вершковому соусі
• Цибулина – 1/2
• Часник – 1 зуб
• Печериці – 7-10 шт
• Оливкова олія – 2 ст. л
• Орегано – щіпка
• Сіль і перець – за смаком
• Вершки середньої жирності – 70-10 мл
• Червоне вино – 2 ст.л
№3 Брускетта з редискою
• Редис – 2-3 шт
• Вершкове масло хорошої якості – за смаком
• Сіль – за смаком
№4 Брускетта з огірком і вершковим сиром
• Огірок – 1 шт
• Сіль і перець – 1 ст. л
• Оливкова олія – за смаком
• Вершковий сир (можна і козячий) – 100 г
№5-6 Брускетта з томатами чилі і чебрецем / каперсами і часником
• Великі жовті томати (можна і ті які сподобаються) – 1-2 шт
• Оливкова олія – 3 ст. л
• Бальзамік – 1 ст. л
• Сіль і перець – за смаком
• Зелень – за смаком
• Лимонний сік – 1/2 лимона
• Чилі – 1 шт
• Чебрець – 1/3 ч. л
• Часник – 1 зуб
• Каперси – 1 ст.л
• Чіабатта – 1 хлібець